Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Inschrijven voor basisonderwijs in Grimbergen


Lopend schooljaar

Wie voor het schooljaar 2019-2020 nog kindje in een Grimbergse basisschool een wenst in te schrijven , kan zich rechtstreeks tot de scholen richten. Of een inschrijving voor dit schooljaar nog mogelijk is, hangt af van het geboortejaar (kleuters) of leerjaar (lagere afdeling) waarvoor u wenst in te schrijven.

Volgend schooljaar

Wie voor het schooljaar 2020-2021 een kindje in een Grimbergse basisschool wenst in te schrijven, zal eerst moeten aanmelden. Dit kan op de website aanmelden.grimbergen.be van 2 maart 2020 om 9 uur tot 31 maart 2020 om 23 uur Op deze website vind je alle verdere informatie.

Opgelet!

Voor kinderen uit eenzelfde leefentiteit als een kind dat reeds in een specifieke school is ingeschreven en voor kinderen van personeelsleden van een specifieke school bestaat er voor een inschrijving in deze school een voorrangsregeling. Om van deze voorrang te genieten, moeten zij aanmelden tijdens een afzonderlijke aanmeldingsperiode die start op maandag 6 januari 2020 om 9 uur en eindigt op zondag 19 januari 2020 om 23 uur. Ook zij moeten dit doen via de website aanmelden.grimbergen.be. Wanneer u hier klikt, komt u daarvoor op de juiste plaats terecht!

Inschrijven voor secundair onderwijs in Grimbergen en omgeving

Op 1 september 2020 zullen vele Grimbergse jongeren de overstap van het lager naar het secundair onderwijs maken. Grimbergse jongeren stromen traditioneel uit naar scholen te Brussel, Grimbergen, Jette, Kapelle-op-den-Bos, Laken, Londerzeel, Merchtem, Vilvoorde en Wemmel.

Ook secundaire scholen hebben echter steeds vaker meer kandidaat-inschrijvers dan plaatsen. 66 scholen uit het Vlaams Gewest besloten daarom om kinderen voor een inschrijving te laten aanmelden via een gemeenschappelijk digitaal register.

De scholen uit Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Vilvoorde en Wemmel traden toe tot dit platform. Alle nuttige informatie hierover vindt u op de website aanmelden.school.

De aanmeldingsperiode start op 30 maart 2020 om 14.00 uur en eindigt op 24 april 2020 om 14.00 uur.

De meeste Nederlandstalige secundaire scholen uit het Brussels Gewest (Brussel, Jette, Laken…) werken ook met een aanmeldingsprocedure. Zij gebruiken een platform dat u vindt op het internetadres “inschrijveninbrussel.be”.

Opgelet: de aanmeldingsperiode voor deze scholen start al op 2 maart 2020 om 09.00 uur en eindigt op 31 maart 2020 om 16.00 uur.

Enkel kinderen die willen inschrijven voor het eerste jaar secundair onderwijs moeten aanmelden.

Raadpleeg steeds de website van de scholen waarin u geïnteresseerd bent. Zo weet u zeker of er gewerkt wordt met aanmelding of rechtstreekse inschrijving en mist u de boot niet.

Voor informatie of ondersteuning kan u te Grimbergen terecht in het gemeentehuis en het bibliotheekfiliaal en te Strombeek-Bever in het Sociaal Huis (OCMW) en de hoofdbibliotheek.