Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Toffe Buur(t)

De campagne Toffe Buur(t) is een initiatief van de integratiediensten van de gemeenten Machelen, Grimbergen, Zaventem, Zemst en de stad Vilvoorde. Jaarlijks werken deze gemeenten en stad samen aan een intergemeentelijk project. Diversiteit is immers een thema dat gemeentegrenzen overstijgt. Door samen te werken aan een project vergroten we de bekendheid en bereiken we meer inwoners. In het verleden was er een theaterproject voor en door anderstaligen, een beeldvormingscampagne rond 50 jaar migratie, en dergelijke.
Dit jaar kiezen de gemeenten en de stad om te werken aan de ontmoetingskansen tussen de inwoners. We merken dat vele buren nog te vaak gewoon naast elkaar leven. Deze campagne wil buren aanzetten contact te zoeken met elkaar. Het wil dat extra duwtje in de rug zijn om kennis te maken met de buren, om met hen een praatje te slaan, hen uit te nodigen voor een tasje koffie of gewoon om ‘hallo’ tegen elkaar te zeggen.
We geven de campagne de naam Toffe Buur(t)! Begin bij je buren, omdat iedereen in een toffe buurt wilt wonen en graag naast toffe buren woont. Beter een goede buur dan een verre vriend, zegt het gezegde. Daar willen we samen met alle onze inwoners aan werken. We maken er samen met hen vele toffe buurten van.
De campagne is dan ook gericht naar alle inwoners. Nederlandstaligen, anderstaligen, Belgen, niet-Belgen, inwoners met een vreemde origine, man, vrouw, jong, oud… Het is zo belangrijk om elkaar beter te leren kennen!
Elkaar ontmoeten, beter leren kennen, elkaar helpen, … kortom samen werken aan een toffe buurt stopt niet na een jaar. Daarom willen we inwoners en nieuwe inwoners blijven stimuleren toffe buren te zijn!
De campagne bestaat uit een pakket van 5 plooikaartjes, stickers en een affiche. Inwoners kunnen dit pakket verkrijgen bij hun gemeente of stad. Met de plooikaartjes kunnen de buren zich voorstellen. Ze vullen de kaartjes in en steken deze in de brievenbus van hun buren. De buren kunnen op hun beurt het antwoordstrookje invullen, afscheuren en bij hun buren in de bus steken of gewoon even aanbellen om kennis te maken. De stickers kunnen op de brievenbus worden gekleefd en de affiche kan worden opgehangen. Zo geef je aan dat je open staat voor ontmoeten.
Het initiatief wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Overheid. 
Maak er samen een toffe buurt van!