Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Op vrijdag 9 oktober zullen de gemeentediensten uitzonderlijk gesloten zijn door ICT-aanpassingen. 

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Kiezen voor bioproducten

Kiezen voor bio is kiezen voor ...

een zuivere en energieke voeding, gezond en lekker.

Heel wat mensen gaan bewust op zoek naar veilige, gezonde en lekkere etenswaren en komen zo bij producten die afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Niet verwonderlijk, als je de eigenschappen van deze producten kent.
Zo zijn bioproducten vrij van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, worden er geen preventieve antibiotica of dierlijke vetten in het dierenvoer toegevoegd en het volledige ecosysteem krijgt alle kansen tot ontwikkeling. Biolandbouw leidt ook tot een grotere biodiversiteit en sterkere resistente rassen. Biologische groenten en fruit bevatten minder schadelijke stoffen en tot 40% meer antioxidanten, vaak ook meer vitamines en mineralen, en minder nitraten dan gangbare producten.

Geen enkel landbouwsysteem hanteert zulke strikte normen voor dierenwelzijn. In de biologische teelt krijgen de dieren de zorg en de aandacht die ze verdienen.

De meeste biologische producten herkent u aan een label.
In België is dat het Biogarantie-label. Daarnaast vindt u in onze winkels vaak producten met het Nederlandse EKO-label, het Franse ABlabel, Demeter en het Europese label.
Bioproducten vindt u ook in uw buurt (oa sommige grootwarenhuizen en lokale verkoopspunten – surf hiervoor naar www.biodichtbijhuis.be).

Meer info:
www.biotheek.be, www.labelinfo.be