De gemeentelijke diensten zijn gesloten op

dinsdag 1 mei
donderdag 10 mei
vrijdag 11 mei
maandag 21 mei

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.
De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Duurzaam bouwen en wonen

Gratis duurzaam bouwadvies

Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting voorziene en goedgekeurde kredieten, verleent de gemeente Grimbergen een premie voor het geven van een 'duurzaam bouwadvies' aan particulieren. Voor alle woningen gelegen op het grondgebied van de gemeente Grimbergen geeft de gemeente een premie van € 50 per duurzaam bouwadvies en dit voor een basisadvies van maximum 3 uur.

Dit planadvies kan aangevraagd worden bij het Provinciaal Steunpunt duurzaam wonen en bouwen en houdt een uitgebreid technisch advies op vlak van oriëntatie, isolatie, ventilatie, keuzes van verwarmingssystemen, waterbesparing en duurzame materialen in.

U kan het subsidiereglement 'duurzaam bouwadvies' hier raadplegen.

U kan een afspraak maken via steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be. Telefonisch reserveren kan op het nummer 016-23 26 49.

Groepsaankoop Energieke daken

In het voorjaar van 2017 lanceerde de provincie Vlaams-Brabant, samen met IGO, PajoPower, 3WPlus, de Kringwinkel Hageland en de gemeenten de provinciale campagne ‘Energieke daken’. Op die manier wil de provincie in samenwerking met de partners de plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen en het isoleren van daken en zoldervloeren stimuleren. De sterkte van de groepsaankoop zit in het werken met lokale aannemers. 3Wplus en het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen selecteerden de aannemers en installateurs voor de regio. Op die manier staat de groepsaankoop garant voor een kwalitatieve uitvoering, een correcte prijs en een stipte opvolging. Bovendien wordt zo ook de lokale economie ondersteund.

Wegens het succes van de groepsaankoop werd besloten om de huidige voorwaarden van de groepsaankoop te verlengen tot en met 31 maart 2018. Je kan dus nog steeds intekenen en genieten van de vele voordelen. Inschrijven daarvoor doe je via de website www.vlaamsbrabant.be/groepsaankoop. Daar vind je ook alle andere informatie over deze campagne.
Meer informatie?
Katrien Vervloet en Ine Renson, 3Wplus Energie, 02/451 53 85, energie@3wplus.be
 

Infoavonden duurzaam bouwen en wonen

Door energiezuinig en duurzaam te bouwen of te verbouwen vermindert de CO2-uitstoot van je woning en werk je mee aan een klimaatvriendelijke gemeente. Bovendien daalt je energiefactuur drastisch. Wil je jouw kennis rond duurzaam en energiezuinig bouwen vergroten en ben je op zoek naar heldere informatie? Hou dan zeker het milieunieuws in de gaten en kom naar één van onze infoavonden over duurzaam bouwen. Regelmatig wordt er een infoavond georganiseerd, telkens over een ander thema m.b.t. duurzaam bouwen.

Kyoto in de wijk

De Kyotomobiel werd ontwikkeld om advies op maat te geven over duurzaam energiegebruik en isolatie. Een goed geïsoleerd huis helpt om energie te sparen en aan wooncomfort te winnen. Bovendien draagt het isoleren bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot. Inwoners uit heel de gemeente kunnen bij de Kyotomobiel terecht met al hun vragen over isolatie en energie. Je krijgt er informatie over alle mogelijke maatregelen, relevante premies, de Vlaamse energielening en de samenaankoop dak- en zoldervloerisolatie van 3Wplus. Wie dat wenst kan voor 40 euro kiezen voor een begeleidingstraject dat nog heel wat meer inhoudt.

De Kyotomobiel hield in de zomer van 2016 en het voorjaar van 2017 halt in het Abtsdal, het Zonneveld en de Verbrande Brug/Gaston Devoswijk. In 2018 zal de Kyotomobiel opnieuw neerstrijken in Grimbergen. Hou dus zeker het milieunieuws in het oog.

In samenwerking met: Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Gemeente Grimbergen, Gemeente Kampenhout, Gemeente Londerzeel, Gemeente opwijk, Gemeente Zemst, Beweging.net, De Paddenbroek vzw.