Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Klimaatkaart - Warmtefoto daken

Hoeveel warmte verliezen de daken in Grimbergen?

Goed nieuws! Fluvius nam onlangs een warmtefoto van Grimbergen. Dat gebeurde uiteraard niet zomaar. Op die manier kennen we de isolatiegraad van alle daken van Grimbergen. Het dak is immers verantwoordelijk voor het meeste warmteverlies van je woning. Hoe roder het dak kleurt, hoe meer warmte je dak verliest. Dat betekent hogere energiekosten en het is bovendien slecht voor het milieu.
Benieuwd hoe jouw dak scoort? Ontdek het vliegensvlug via https://dakinzicht.fluvius.be/.
Wil je graag meer informatie over hoe je de kaart correct kan interpreteren en wat je kan doen om minder warmte te verliezen via je dak?
Kom dan zeker naar één van de informatieavonden:

  • Dinsdag 20 oktober 2020 om 19u30 in de Hemmerechtszaal van het Cultuurcentrum Strombeek (Gemeenteplein 1, 1853 Grimbergen); - ANNULATIE
  • Dinsdag 27 oktober 2020 om 19u30 in de raadzaal van het gemeentehuis (Prinsenstraat 3, 1850 Grimbergen) - DIGITAAL

Omwille van de stijgende coronacijfers werd besloten om de informatieavonden van dinsdag 20 en 27 oktober te annuleren en te vervangen door een digitale infosessie op dinsdag 27 oktober om 19u30. De link naar de digitale infosessie zal later nog meegedeeld worden.

Interesse?
Schrijf u in via het e-loket www.grimbergen.be > e-loket > leefmilieu > infoavond warmtefoto


Meer info?
Dienst leefmilieu: 02 260 13 33 of jessika.doms@grimbergen.be
Woonloket: 02 260 13 46 of woonloket@grimbergen.be

Kleur mee de klimaatkaart vol!

Met de klimaatkaart wil de provincie de Vlaams-Brabanders:
- een overzicht geven van alle initiatieven van gemeenten, bedrijven en organisaties die bijdragen aan de doelstelling van de provincie om klimaatneutraal te worden;
- tonen hoeveel CO2 we daarmee uitsparen.

Vroeger beperkte de klimaatkaart zich tot installaties die hernieuwbare energie produceren, maar daar kwam in september 2017 verandering in met de lancering van de Vlaams-Brabantse klimaatkaart 2.0. De nieuwe digitale klimaatkaart kreeg een fikse uitbreiding. Ze werd interactiever en toont, naast projecten over hernieuwbare energie, nu ook klimaatacties over mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw. Gemeenten, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen hun klimaatacties kenbaar maken op deze kaart en nagaan hoeveel CO2 hun initiatieven daarmee minder uitstoten.

Wil je dat jouw klimaatproject ook wordt vermeld op de klimaatkaart? Laat het weten op klimaatkaart@vlaamsbrabant.be. Kleur zo mee de klimaatkaart vol!