Liv vliegt over Grimbergen

Liv was de winnares van de hoofdprijs van Schatten van Vlieg; Samen met haar oma won ze een kennismakingsvlucht over Grimbergen.

Tijdens juli en augustus sloegen het MIRA, het MOT en de Bib de handen in mekaar voor Schatten van Vlieg. Met deze fijne zoektocht op 3 locaties konden kinderen tussen 3 en 12 jaar kans maken op mooie prijzen. De hoofdprijs, een kennismakingsvlucht over Grimbergen, was weggelegd voor de 5-jarige Liv Swers.

Schatten van Vlieg

Elke zomer kunnen kinderen (3-12 jaar) op schattenjacht in bibliotheken, musea, op buitenlocaties ... Zo ontdekken ze spelenderwijs een nieuwe culturele plek. In Grimbergen konden ze op maar liefst 3 plekken op schattenjacht gaan: de Bib, het MIRA en het MOT Guldendal.

In volkssterrenwacht MIRA had Vlieg het hoofdingrediënt van het heelal verstopt, in de Bib moesten de kinderen de ontvoerde Miel de Muis terugvinden en in het MOT kwamen de kinderen na het uitvoeren van een aantal opdrachten bij de schatkamer van Pol de Mol.

Spaarkaart met mooie prijzen

Elk kind kreeg een spaarkaart en door deel te nemen aan de zoektocht konden ze stempels per locatie verdienen. Alle ingeleverde spaarkaarten met minstens twee stempels werden goed door elkaar geschud. Uit de 65 kaarten werden 35 winnaars getrokken. Aan de balie toerisme werden de kinderen met glimlach onthaald en werden de prijzen overhandigd: stripboeken, sterrenkaarten, filmtickets, ijsjes, snoeptaarten, workshops bij het MOT, astroclub bij MIRA,…

De hoofdprijs, een kennismakingsvlucht van 30 minuten over Grimbergen in een Cesna 172, werd gewonnen door de vijfjarige Liv. Zij ging in de zomermaanden met haar oma op schattenjacht op de drie locaties. Oma Patricia mocht dan ook met Liv mee in het vliegtuig.

Dankzij Schatten van Vlieg kunnen onze jonge inwoners op een speelse manier kennismaken met enkele belangrijke toeristische troeven in Grimbergen. De hoofdprijs om Grimbergen vanuit de lucht te zien bezorgde Liv en haar oma een originele en unieke ervaring.

Gepubliceerd op donderdag 16 nov 2023 om 9.38 u.