Meerstraat, Klein Meerken, Parklaan en Beigemsesteenweg: werken in opdracht van Fluvius. Werken starten vanaf en tussen 08/05/24 en 24/05/24

In opdracht van Fluvius dienen er werken uitgevoerd te worden in de Meerstraat, Klein Meerken, Parklaan en Beigemsesteenweg. De werkput is gelegen in het voetpad en een gedeelte van de rijbaan.

Fase 1 

In Klein Meerken, ter hoogte van nummer 3 en aan de overkant, wordt het verkeer geregeld volgens voorrangsregeling. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u in de werfzone. Fietsers en voetgangers krijgen een aparte corridor ter hoogte van de werfzone.

Fase 2

Het stuk Klein Meerken tussen nummer 3 en de Meerstraat wordt afgesloten voor verkeer, behalve voor plaatselijk verkeer. Ook hier geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u in de werfzone.

Fase 3

In de Meerstraat, tussen Klein Meerken en de Gemeentehuisstraat aan de pare zijde, wordt het verkeer geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Een snelheidsbeperking van 30 km/u geldt in de werfzone. Fietsers en voetgangers hebben een aparte corridor ter hoogte van de werfzone.

Fase 4

Op het kruispunt van de Gemeentehuisstraat met de Meerstraat, waar de rijbaan versmalt door materiaal of machines, wordt een verplichte rijrichting ingesteld voor het verkeer om het obstakel voorbij te rijden. Ook hier geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u in de werfzone. Fietsers en voetgangers hebben een aparte corridor.

Fase 5

In de Meerstraat, tussen de Gemeentehuisstraat en de Parklaan aan de pare zijde, wordt het verkeer geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Een snelheidsbeperking van 30 km/u geldt in de werfzone. Fietsers en voetgangers hebben een aparte corridor.

Fase 6

In de Parklaan, tussen de Meerstraat en nummer 28, wordt het verkeer geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Fase 7

In de Parklaan, tussen nummer 26 en nummer 6, wordt het verkeer geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Fase 8

In de Parklaan, tussen nummer 6 en de Beigemsesteenweg, wordt het verkeer geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Fase 9

In de Beigemsesteenweg, ter hoogte van nummer 352 en aan de overkant, wordt een verplichte rijrichting ingesteld voor het verkeer waar de rijbaan versmalt door materiaal of machines in de werfzone.