Mobiel Energiehuis

In het Mobiel Energiehuis van 3Wplus kan je gratis terecht voor advies over duurzaam wonen en (ver)bouwen.

Wat?

In dit mobiel loket kan je gratis terecht met al jouw vragen over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen.

Vragen over de thermografische luchtfoto? Stel ze gerust. De thermografische luchtfoto is een warmtefoto die de isolatiegraad van alle daken in Grimbergen weergeeft. 

Interesse in een energieaudit? Die kan je aanvragen voor € 50. Voor personen die tot de beschermde doelgroep horen kost dit € 25. Bij een energieaudit onderzoekt een energiedeskundige de hele woning om na te gaan waar het energiezuiniger kan. Deze grondige screening van de woning resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd.

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren ('beter renoveren') is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach begeleiding bij de renovatie, ondermeer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies ... De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Meer info?

Het Mobiel Energiehuis zal van 13 juni tot en met 24 juni 2022 aanwezig zijn op de parking Ter Wilgen en zal op volgende dagen en uren geopend zijn:

  • Dinsdag: 16 u. tot 19 u.;
  • Woensdag: 12 u. tot 16 u.;
  • Vrijdag: 13.30 u. tot 16.30 u.

Indien je vragen hebt, een audit wenst of begeleiding wil bij jouw renovatie kan je de energiedeskundige van het Mobiel Energiehuis het hele jaar door bereiken via benoveren@3wplus.be.