Mobiel Energiehuis

In het Mobiel Energiehuis van 3Wplus kan je terecht voor gratis advies over duurzaam wonen en (ver)bouwen. Vragen over isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, ... ? Alle inwoners kunnen in dit mobiel loket gratis terecht met al hun vragen over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen.

Het Mobiel Energiehuis zal dit jaar aanwezig zijn in Grimbergen van 3 juni tot 14 juni 2024 op de parking van de Sporthal Borcht.

Je kan er op volgende dagen en uren terecht:

  • maandag van 16 u. tot 19 u.

  • woensdag van 11 u. tot 15 u.

  • vrijdag van 13 u. tot 16 u.

Maak uw woning energiezuiniger

Voor 50 euro kan u een energieaudit aanvragen. Voor personen die tot de beschermde doelgroep behoren kost dit 25 euro. Bij een energieaudit onderzoekt een energiedeskundige de hele woning om na te gaan waar het energiezuiniger kan. Deze grondige screening van de woning resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd.

BENOveren

Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren ('beter renoveren') is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, .... De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Je kan de energiedeskundige van het Mobiel Energiehuis het hele jaar door contacteren via benoveren@3wplus.be.