Mobiel Energiehuis

In het Mobiel Energiehuis van 3Wplus kan u gratis terecht voor advies over duurzaam wonen en (ver)bouwen.

Wat?

In dit mobiel loket kan u gratis terecht met al uw vragen over duurzaam wonen, bouwen en verbouwen. Ook voor vragen over de thermografische luchtfoto kan u er terecht. Dit is een warmtefoto die de isolatiegraad van alle daken in Grimbergen weergeeft. 

  • Verder kan u in het Mobiel Energiehuis een energieaudit aanvragen voor 50 euro. Voor personen die tot de beschermde doelgroep horen kost dit 25 euro. Bij een energieaudit onderzoekt een energiedeskundige de hele woning om na te gaan waar het energiezuiniger kan. Deze grondige screening van de woning resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd.
  • Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren ('beter renoveren') is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, .... . De prijs van dit traject zit vervat in het de prijs van de energieaudit.

Meer info?

Het Mobiel Energiehuis stond van 24 mei tot 4 juni 2021 aan de ingang van het Populierendalbos en zal dit jaar bijgevolg niet meer aanwezig zijn in Grimbergen. Maar u kan nog steeds de hulp van het Mobiel Energiehuis inschakelen.

Indien u vragen hebt, een audit wenst of begeleiding wilt bij uw renovatie kan u de energiedeskundige van het Mobiel Energiehuis het hele jaar door bereiken via benoveren@3wplus.be.