Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Het MOT | Museum voor de Oudere Technieken

Handen uit de mouwen! Een dag gedreven door water, wind en spieren

Een museum bewaart de getuigenissen van het verleden. Het Museum voor de Oudere Technieken (het MOT) doet dat voor de geschiedenis van de technieken die door spieren (van mens of dier), water of wind worden aangedreven.

Het MOT bezit vermoedelijk de rijkste verzameling handgereedschap van het land. Twee watermolens en een gietijzeren rosmolen maken ook deel uit van de collectie. Niet alleen de voorwerpen zelf, maar ook de kennis daarrond wordt door het Museum bewaard, vandaar het belang van de bibliotheek waar bijna 32.000 titels over verschillende technische onderwerpen verzameld zijn.

Het Museum ligt verspreid over drie gebouwen in het Grimbergse: het Guldendal, een 17de-eeuws koetshuis, en twee molens langs de Maalbeek: Liermolen en Tommenmolen. In het aanbod zitten zowel tentoonstellingen, workshops en actieve kinderprojecten als gespecialiseerd advies over niet-industriële technieken.

De afdeling Guldendal is het hele jaar ook open op weekdagen, de drie afdelingen samen zijn alle weekends toegankelijk van begin april tot eind september.

Adres: Guldendal 20, 1850 Grimbergen, tel.: 02/270.81.11 - www.mot.be
www.mot.be.