MyBEnefits

'My BEnefits' in 2 minuten en 38 seconden!

Bovenstaand filmpje legt je snel de voordelen van MyBEnefits uit. Hieronder zetten we alles nog eens op een rijtje:

Wat kan je doen met MyBEnefits?

Via MyBEnefits zie je meteen jouw actuele sociale statuten, zoals leefloon, verhoogde tegemoetkoming, inkomensgarantie voor ouderen en verlies van zelfredzaamheid. Sommige van deze statuten geven recht op voordelen.

Met MyBEnefits kan je direct een gepersonaliseerde code genereren die 15 dagen geldig blijft. De code bewijst dat je aan de voorwaarden voldoet om bijvoorbeeld een verminderd tarief te krijgen. Je hoeft dus geen papieren attesten meer op te halen: je code vervangt het attest.

Dankzij MyBEnefits krijg je toegang tot een lijst van sociale voordelen in de sport-, cultuur- en vrijetijdssector. Je kan de lijst verfijnen volgens geografische zone, sociaal statuut en het type activiteit.

Instellingen uit die sectoren, maar ook gemeenten en openbare nutsbedrijven gebruiken MyBEnefits om de codes te lezen. Op die manier kennen ze je het voordeel toe dat aan je statuut verbonden is.

Denk er op jouw beurt aan om via MyBEnefits de lijst van sociale voordelen aan te vullen. Door de informatie over de sociale voordelen die je kent te delen, draag je bij tot een betere kennis en verspreiding ervan.

Hoe gebruik je MyBEnefits?

Zonder identificatie:
  • Je hebt toegang tot de lijst van beschikbare sociale statuten die op basis van jouw situatie worden toegekend.
  • Je hebt toegang tot de lijst van sociale voordelen die je worden voorgesteld op basis van je profiel (sociale statuten, woonplaats).
Met identificatie:
  • Je krijgt toegang tot een dynamische lijst met sociale voordelen. Je kan de lijst verfijnen met een filter.
  • Je kan anderen informeren over nieuwe voordelen.

Hoe kan je deze beveiligde toepassing raadplegen?

  • Meld je aan met je elektronische identiteitskaart (eID), de toepassing itsme of een eenmalige beveiligingscode. Je ziet je rijksregisternummer en de sociale statuten die jou recht geven op een voordeel.
  • Heb je meerdere sociale statuten? Kies dan één statuut om je code te genereren.
  • Toon de unieke code (QR-code of code van 12 cijfers) aan de instelling die het gewenste voordeel toekent.