Nederlands oefenen

Wie Nederlands wil leren en oefenen, kan dat in Grimbergen op verschillende manieren en plekken.

Volwassenen

Volwassenen met een eerder beperkte opleiding of zonder enige scholing kunnen terecht bij De Babbelaar. Op een laagdrempelige manier wordt er Nederlands geoefend. Locatie: Cultureel Centrum - Gemeenteplein 1 - 1853 Strombeek-Bever (Soenszaal - ingang Verbeystraat 30) Dit elke maandag van 9 u. tot 11 u. en donderdag van 9.30 u. tot 11.30 u.

Volwassenen met een hogere opleiding kunnen Nederlands leren bij CVO Semper, het centrum voor volwassenenonderwijs.

Wil je weten of je bij CBE of Semper moet zijn, dan kan je je laten screenen bij het Agentschap voor Integratie en Inburgering in Vilvoorde.

Wie zich al wat uit de slag kan trekken in het Nederlands, kan elke donderdag om 13.30 uur aansluiten om gezellig te gaan praten bij Café Combinne in Ter Borre.

Kinderen

Ook voor kinderen is er extra taalaanbod.

Babbelbad: voor kinderen van de derde kleuterklas en eerste leerjaar is er in Ter Borre (elke woensdag van 14 u. tot 16 u. en elke donderdag van 15.45 u. tot 17.15 u.) en de Borcht (elke woensdag van 13 u. tot 15 u.) een 'babbelbad'. Onder ervaren begeleiding krijgen kinderen een wekelijks taalbad. De doorverwijzing gebeurt uitsluitend door de zorgcoördinatoren van de scholen. De deelname is gratis. 

Samen spelen met Taal: voor kinderen van 2de tot 5de leerjaar die extra ondersteuning kunnen gebruiken op het vlak van taal, zijn er om de 2 weken spelnamiddagen in het Allemanslokaal. Inschrijving gebeurt via de scholen. De deelname is gratis. Gerelateerde items