Nederlands oefenen

Wie Nederlands wil leren en oefenen, kan dat in Grimbergen op verschillende manieren en plekken.

Volwassenen

Volwassenen met een eerder beperkte opleiding of zonder enige scholing kunnen terecht in het Centrum voor Basiseducatie (CBE). Zij kunnen ook terecht op de laagdrempelige oefenmomenten bij De Babbelaar. Elke maandag en woensdag om 9.30 uur en donderdag om 19 uur in sporthal Vertommen, Grotewinkellaan 1853 Strombeek-Bever. Meer info bij taalcoach Marijke Vrijders op marijke.vrijders@groepintro.be

Volwassenen met een hogere opleiding kunnen Nederlands leren bij CVO Semper, het centrum voor volwassenenonderwijs.

Wil je weten of je bij CBE of Semper moet zijn, dan kan je je laten screenen bij het Agentschap voor Integratie en Inburgering in Vilvoorde.

Wie zich al wat uit de slag kan trekken in het Nederlands, kan elke donderdag om 13.30 uur aansluiten om gezellig te gaan praten bij Café Combinne in Ter Borre. Meer info hieronder.

Kinderen

Ook voor kinderen is er extra taalaanbod.

Babbelbad: voor kinderen van de derde kleuterklas en eerste leerjaar is er in Ter Borre wekelijks een 'babbelbad'. Onder ervaren begeleiding krijgen kinderen een wekelijks taalbad. De doorverwijzing gebeurt uitsluitend door de zorgcoördinatoren van de scholen. De deelname is gratis. Momenteel in digitale corona-veilige versie.

Samen spelen met Taal: voor kinderen van 2de tot 5de leerjaar die extra ondersteuning kunnen gebruiken op het vlak van taal, zijn er maandelijkse spelnamiddagen in Ter Borre. Inschrijving gebeurt via de scholen. De deelname is gratis. Momenteel in digitale corona-veilige versie.

Taalspeelweek: in de zomer van 2020 werd er voor de eerste keer een taalspeelweek georganiseerd. Meer dan 50 kinderen met taalachterstand spijkerden op speelse wijze hun Nederlands bij. Dit initiatief zal zeker in 2021 en 2022 hernomen worden. Meer info volgt via de scholen.


Tijdens de zomermaanden 2021 voor kinderen en hun familie

Ontdek de vele zomeractiviteiten in de flyer Nederlands oefenen:

Flyer-Nederlands-oefenen-zomervakantie2021.pdf737,6 Kb(pdf)

Gerelateerde items