Opening pop-uprecyclagepark Strombeek-Bever voor gemengd tuinafval

In afwachting van het nieuwe recyclagepark op de hoek van de Nijverheidslaan en de Kleinewinkellaan in Strombeek-Bever kunnen inwoners vanaf zaterdag 6 april 2024 voor hun gemengd tuinafval terecht in het pop-uprecyclagepark op diezelfde locatie.


Zoals bekend, heeft de Raad van State vorig jaar beslist dat Grimbergen voor de uitbating van zijn recyclagepark niet langer kan samenwerken met de intercommunale Incovo. Sinds januari wordt het recyclagepark aan de Humbeeksesteenweg uitgebaat door de intercommunale Intradura. Daarnaast konden inwoners tijdelijk terecht op het recyclagepark van Koningslo.

Aan deze overgangsperiode komt begin april een einde. Grimbergen heeft intussen een locatie gevonden voor een nieuw recyclagepark voor Strombeek-Bever, met name aan de Nijverheidslaan, tegenover de oude gemeenteloods van de Piereman. De verwachting is dat dit park in juni kan worden opengesteld.

In afwachting daarvan kunnen de inwoners van Strombeek-Bever vanaf zaterdag 6 april op deze site terecht voor gemengd tuinafval (gras, snoeihout …). De openingsuren blijven onveranderd: elke zaterdag van 8.30 u. tot 11.45 u. en van 12.30 u. tot 15.15 u.

Reserveren

Zoals gebruikelijk dien je vooraf te reserveren. Dat kan vanaf zondag 31 maart.

Het recyclagepark van Koningslo blijft voor onze inwoners geopend tot en met zaterdag 30 maart. Inwoners die vóór 29 maart nog een reservatie hadden geboekt in Koningslo zullen begin april nog wel toegelaten worden.

Voor de andere afvalstromen kunnen inwoners terecht op het recyclagepark aan de Humbeeksesteenweg. Reserveren kan via https://intradura.mijnrecyclagepark.be of telefonisch via 02 334 17 40.

Betalen via bancontact

De tarieven blijven ongewijzigd. Betalen kan enkel via bancontact. Er wordt nog onderzocht of het aantal afvalstromen voor de pop-up van Strombeek-Bever in de loop van de komende weken kan worden uitgebreid.

Gepubliceerd op vrijdag 29 mrt 2024 om 13.53 u.