Otto de Mentockplein - INGANG NIEUWE FASE: wegenis- en rioleringswerken tot vermoedelijk eind september

Er wordt gestart met het hernieuwen van de riolering en het verfraaien van het plein. De werken zullen vermoedelijk duren tot eind september 2023.

De rioleringswerken werden afgerond. In de week van 05/06/23 worden alle rioolaansluitingen vanuit de woningen nog aangesloten op de hoofdriolering.

Nieuwe fase: asfalterings- en verfraaiingswerken 

De aannemer voorziet om vanaf dinsdag 13/06/23 de boordsteen te gieten, deze werken zullen enkele dagen in beslag nemen en moeten een periode uitharden.

In de week van 20/06/23 worden de voetpaden aangelegd. Na het plaatsen van de kasseien dienen deze nog ingewassen te worden met mortel en uit te harden alvorens deze opnieuw berijdbaar zijn. Vermoedelijk zullen deze werken duren tot 07/07/23.

Op vrijdag 23/06/23 zal er gestart worden met de onderlaag asfalt te plaatsen. Alle opritten en garages zullen hierdoor tijdelijk ontoegankelijk zijn (tussen 6 u. en 17u.).

De aannemer tracht voor het bouwverlof alle opritten toegankelijk te maken voor alle bewoners. 

De bushaltes die gelegen zijn op het Sint-Amandsplein en de Strombeeklinde (deel richting Otto de Mentockplein) worden tijdens deze periode uit dienst gesteld. Er worden tijdelijke haltes voorzien in de Sint-Amandsstraat (tussen Kloosterstraat en Rodepoortstraat) richting Brussel en richting Grimbergen komt er een tijdelijke halte in de Sint-Amandsstraat (voor de Rodepoortstraat) en een in Strombeeklinde (voor kruispunt met Rijkendalstraat). In bijlage kan u hierover meer informatie terugvinden.

Er wordt een huisvuilafvalpunt voorzien voor de bewoners van het Otto de Mentockplein tussen apotheek Wille en Babalouche midden op de straat. Zie bijlage voor meer info.