Oud beeldmateriaal gezocht!

Meer dan 600 electriciteitskabines staan er verspreid in Grimbergen. De gemeente wil er een aantal mooier maken door ze aan te kleden met foto’s van “het Grimbergen van vroeger”.

Hiervoor doet de gemeente een oproep naar haar burgers. We zoeken in het bijzonder naar foto’s van vroeger van gekende personen uit de gemeente, landschapszichten, zichten op straten of gebouwen. Met die foto's maken we het straatbeeld mooier en laten we de Grimbergenaren een tripje naar het verleden maken.

Je kan tot 1 september de foto’s binnen brengen bij of mailen naar de dienst toerisme. Uit de foto’s die de gemeente ontvangt, zullen er een aantal worden geselecteerd. De kwaliteit van de foto’s speelt een belangrijke rol. Dus de burgers maken best al eerst een eigen selectie van hun foto’s en vermelden hun gegevens op de achterzijde van de foto. De gemeente zal in tussentijd tot scanning overgaan van de geselecteerde foto’s. Na een 2-tal weken kunnen deze foto’s terug worden afgehaald. Wil je de foto’s digitaal bezorgen? Scan ze dan op een zo hoog mogelijke kwaliteit in.

In het najaar zal er een tweede oproep verschijnen om kunstenaars te vinden die onder begeleiding van een bedrijf een andere reeks electriciteitskabines op zullen kunnen smukken. Zo worden deze saaie kasten omgetoverd tot kunstwerken.

Contact & openingsuren:

Dienst toerisme Pastoor Wouterstraat 1 1850 Grimbergen

Tel. 02 260 12 35 – toerisme@grimbergen.be

maandag t.e.m. vrijdag ts. 9 u. en 12 u.

dinsdag, woensdag en donderdag ook ts. 13.30 u. en 16 u.

Gepubliceerd op donderdag 7 jul. 2022 om 13.58 u.