Parkeerplaatsen reserveren

Verhuis je? Verwacht je de levering van een groot meubel? Dien je een materiaalwagen te plaatsen? Dan kan het nuttig zijn een publieke parkeerplaats te reserveren.

Zo’n parkeerverbod kan je digitaal aanvragen. Dien je aanvraag minstens 6 werkdagen op voorhand in. De nodige verbodsborden moeten immers 48 uur op voorhand geplaatst worden om rechtsgeldig te zijn.

Kies je ervoor om de borden verboden te parkeren door de gemeente te laten plaatsen dan zal onze technische dienst deze borden twee dagen op voorhand komen plaatsen. Na afloop van de werken komen zij deze weer ophalen. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Voor het plaatsen van parkeerverbodsborden rekent de gemeente Grimbergen een retributie aan van 30 Euro.

Het digitaliseren van de aanvragen betekent niet enkel een vereenvoudiging voor de aanvrager. Alle aanvragen zullen automatisch doorgelinkt worden naar het GIPOD (het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein van de Vlaamse Overheid). Dit is een unieke tool waarop alle tijdelijke bezettingen (werken, evenementen,…) die door het gemeentebestuur werden goedgekeurd, zichtbaar zijn.

Je kan deze informatie ook zelf raadplegen via www.geopunt.be/kaart.

Vraag je vergunning digitaal aan

Vanaf 1 maart 2021 gebeuren de meeste vergunningsaanvragen enkel nog digitaal. Je dient de aanvraag in te dienen via de volgende link: https://cloud.geo-it.be/webformulier_iod/Index.aspx?niscode=23025 

Er zijn momenteel mogelijk inlogproblemen met eID in de Chrome-browser. Voor een optimale ervaring raden we aan om Microsoft Edge of Firefox te gebruiken als je je wil aanmelden met eID.

Nog vragen? Contacteer ons via het e-mailadres openbaar.domein@grimbergen.be