Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Op vrijdag 9 oktober zullen de gemeentediensten uitzonderlijk gesloten zijn door ICT-aanpassingen. 

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Fiscale maatregelen voor energiezuinige maatregelen

 

De belastingvermindering voor dakisolatie werd afgeschaft. Er werd wel een overgangsregeling uitgewerkt voor wie zijn bestelling nog in 2016 plaatste, in 2016 een voorschot betaalde en ten laatste op 31 december 2017 de factuur betaalt.

De federale overheid geeft een belastingvermindering wanneer u investeert in dakisolatie.
Investeringen die in 2016 gebeuren krijgen een vermindering van 30% van het factuurbedrag, eveneens begrensd tot een maximumbedrag 3.070 euro. (Voor inkomstenjaar 2016 (aanslagjaar 2017))
Om recht te hebben op belastingvermindering moet de dakisolatie worden geplaatst door een geregistreerde aannemer. De geregistreerde aannemer vermeldt een aantal gegevens op de factuur (of in bijlage).
De woning moet minimum 5 jaar in gebruik zijn als woning bij de start van de werken.
Het isolatiemateriaal moet een Rd-waarde hebben van minimum 2,5 m²K/W.
De belastingvermindering geldt voor iedereen die belastingplichtig is in België. Het maakt niet uit of u eigenaar of huurder bent. Het is niet vereist dat u zelf in de woning woont.
Als de zolder onbewoonbaar is, dan mag u ook de zoldervloer of het plafond van de bovenste verdieping isoleren.
U moet de energiebesparende maatregelen inbrengen op uw belastingaangifte. De aangifte in de personenbelasting bevat een specifieke rubriek voor de belastingvermindering voor energiebesparende uitgaven.
U voegt altijd een kopie van de factuur en een betalingsbewijs bij de belastingaangifte. Als u uw belastingaangifte indient via Tax on Web, dan moet u deze documenten bewaren voor een eventuele controle door de belastingdienst.
Het is de betalingsdatum die bepaalt voor welk inkomstenjaar de factuur kan ingediend worden (dus niet de factuurdatum).

Voor meer informatie kan u steeds terecht bij het woonloket of via de webite vlaanderen.be.