De gemeentelijke diensten zijn gesloten op 
 
maandag 24 december (namiddag)
dinsdag 25 december
woensdag 26 december
maandag 31 december (namiddag)
dinsdag 1 januari
vrijdag 4 januari (vanaf 11 uur) (Recyclageparken en bibliotheken de hele dag gesloten)


Gewijzigde openingsuren bibliotheken. Klik HIER voor meer informatie.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.

De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Premies, Subsidies en groepsaankopen

Groepsaankopen

Provinciale groepsaankoop breidt uit
Dankzij de provinciale groepsaankoop plaatsten al zo‘n 400 gezinnen zonnepanelen of dakisolatie. En dat voor een scherpe, maar correcte prijs. In 2018 breiden we deze groepsaankoop verder uit.
Vanaf 16 april 2018 kan je als inwoner van Vlaams-Brabant intekenen op een groepsaankoop voor (spouw)muurisolatie of ramen. Grijp dus de kans om je woning nog beter te isoleren en je wooncomfort te laten stijgen. Naast de nieuwe groepsaankopen kan je nog steeds inschrijven voor dakisolatie of zonnepanelen.

Wat maakt deze groepsaankoop zo uniek?
Samen met vier lokale partners, 3Wplus, Pajopower, IGO en De Kringwinkel Hageland, selecteerde de provincie enkele aannemers. Ze kregen hierbij steun van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen. Op die manier zetten we een kwalitatieve uitvoering en correcte prijs voorop. Door te werken met lokale aannemers en installateurs steunen we ook de lokale economie.
Kiezen voor de provinciale groepsaankoop is dus drie keer winnen. Niet alleen stoot je minder CO2 uit en bespaar je op je energiefactuur, je helpt ook onze lokale economie bloeien.

Ik ben overtuigd
Ben je overtuigd van onze groepsaankoop? Schrijf je dan snel in en maak vrijblijvend een afspraak met onze aannemers.
Heb je nog vragen of wil je nog meer informatie? Kom dan naar een infosessie in jouw gemeente. Je krijgt er meer info over de aanpak, mogelijke premies en leningen en kan er kennismaken met de aannemer en installateurs.
De infosessie rond isolatie (dak-, zoldervloer- en (spouw)muurisolatie en ramen) vindt plaats op 7 juni van 20u tot 21u30 in de Raadzaal van het gemeentehuis.
Meer info en intekenen: www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen


'GRATIS' ZONNEPANELEN OP JE DAK VIA DE VLAAMSE ENERGIELENING

Wie dit jaar nog via de Vlaamse Energielening zonnepanelen op zijn of haar dak laat leggen, voelt amper iets van die investering. Met de besparing op de energiefactuur betaal je immers je lening af.
 
Zonnepanelen laten plaatsen op je dak, is goed voor het milieu én zorgt voor een lagere energiefactuur. De kostprijs van zonnepanelen is de laatste jaren enorm gezakt, maar toch bedraagt de investering nog gemiddeld rond de 5000 à 6000 euro .
Toch is het mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen zonder dat je daar financieel veel van voelt. Via de Vlaamse Energielening zijn de zonnepanelen als het ware gratis. Maar hoe werkt dat juist? Wanneer je dak gunstig georiënteerd ligt (zie www.energiesparen.be/zonnekaart), kan je zonnepanelen al terugverdienen na 8 jaar. Je kan ze afbetalen via de Vlaamse Energielening, die je ook kan spreiden op 8 jaar. De besparing op de energiefactuur betaalt dan zelf de Energielening terug. Zo voel je niets van de investeringskost. En al wat je in de periode na die 8 jaar bespaart op je energiefactuur, is winst.
Wie interesse heeft om ’gratis‘ zonnepanelen te bekomen, moet zich wel reppen. Eind 2018 wordt de Vlaamse Energielening voor het brede publiek (interestvoet van 2 procent) teruggeschroefd. Voor wie nog een energielening wil bekomen, is het belangrijk om de aanvraag ten allerlaatste op 30 november 2018 in te dienen. Op die manier kunnen deze dossiers nog verwerkt worden voor de start van het nieuwe jaar. De leningen van 0 procent voor kwetsbare doelgroepen blijft overigens bestaan.
De kostprijs van de zonnepanelen kan overigens nog extra gedrukt worden door in te tekenen op de provinciale groepsaankoop via www.vlaamsbrabant.be/groepsaankopen
 
Voor meer informatie over de Vlaamse Energielening, contacteer de kredietbehandelaars van 3Wplus: 
 
Katrien Vervloet & Ine Renson 
02 451 53 85      
energie@3wplus.be 
www.3wplus.be/energie

Premies en subsidies

Hoe en waar aanvragen ?
Aan het woonloket of de milieudienst van de gemeente Grimbergen kunt u de nodige informatie verkrijgen in verband met premies en subsidies.

Informatie over volgende premies kan u verkrijgen bij het woonloket:
Duurzaam bouwadvies
Buitenmuurisolatie
Fiscale maatregelen voor energiezuinige maatregelen
Premies Eandis
Steunmaatregelen provincie Vlaams-Brabant
Steunmaatregelen Vlaams Gewest

Informatie over volgende premies kan u verkrijgen bij de milieudienst:
Groendaken
Aanplantingen landschapselementen

Op volgende websites vindt u ook heel wat informatie:
de Vlaamse premiezoeker
http://www.bouwenwonen.be
http://www.energiesparen.be/
http://www.eandis.be/eandis/klant/k_energie_besparen.htm
http://www.vlaamsbrabant.be/wonen-milieu/wonen-en-ruimtelijke-ordening/