Project groenadvies

Strombeek vergroent: vraag nu een gratis bezoek van de groenadviseur aan

De gemeente Grimbergen heeft deelgemeente Strombeek-Bever uitgekozen voor een vergroeningsproject. Dit is een project van Energiehuis 3Wpus in samenwerking met de gemeente Grimbergen en met steun van de provincie Vlaams-Brabant. Het project heeft de bedoeling om de woningen in de dorpskern van Strombeek te vergroenen. 

Ben je woonachtig in Strombeek? Dan kan je je inschrijven voor een vrijblijvend bezoek van de groenadviseur. Deze dienstverlening is exclusief voorzien voor inwoners van Strombeek-Bever en is volledig gratis.

Woon je niet in een van de geselecteerde straten maar wil je ook graag een geveltuintje aanleggen? De gemeente Grimbergen voorziet een premie voor alle inwoners van de gemeente. Meer informatie vind je hier

Advies op maat van jouw woning

Na een bezoek van de groenadviseur krijg je een overzicht van alle maatregelen die jij voor jouw huis kan nemen. Bij dat advies is ook de volledige begeleiding van je project mogelijk: van de ontwerpselectie en het opvragen van offertes tot de opvolging van de werken. De kostprijs hiervan is volledig gratis.

Een pak groene voordelen voor de wijk

Met een groendak, een groene gevel en minder verharding maak je je woning in één klap mooier en klimaatvriendelijker. Vergroening houdt namelijk de hitte buiten en zorgt voor meer biodiversiteit in de buurt. Bovendien vormt het groen een buffer bij hevige regenbuien en zorgt het voor een tragere afvoer van het regenwater.

Meer informatie en inschrijvingen

Wil je je graag meer informatie en/of je inschrijven voor een bezoek van de groenadviseur? Neem dan een kijkje op https://grimbergendenktmee.be/strombeekvergroent/ en vul het inschrijvingsformulier in.