Psychologische zorg in de eerste lijn (PZEL)

Waar kan je terecht?

Bellen naar het aanspreekpunt mentaal welzijn

Hier kan je elke weekdag tussen 9 en 17 u. bellen met vragen rond mentaal welzijn. Voor jezelf of voor iemand die je kent. 

Je krijgt uitleg, oriëntatie en verwijzing op maat. 

Tel. 0800 13 500 
Mailen kan naar onthaal@cawhallevilvoorde.be (Binnen de drie werkdagen neemt een hulpverlener van het CAW contact op met de aanmelder).

Eerstelijnshulpverleners kunnen er ook terecht met vragen naar ondersteuning, advies of coaching in de omgang met cliënten.

Een afspraak maken met een eerstelijnspsycholoog.

Die  brengt in 8 à 10 gesprekken je klachten en/of problemen helder in kaart, en bekijkt met jou wat je kan doen om ze te overwinnen. Als er meer ondersteuning nodig is, word je doorverwezen naar de juiste plek of kan je maximum twintig sessies aan een verlaagd tarief krijgen.

Als je aangesloten bent bij een ziekenfonds, heb je recht op een terugbetaling. Daarvoor moet je verplichte ziekteverzekering wel in orde zijn.

  • Een individuele sessie bij een eerstelijnspsycholoog kost €11. Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming, dan kost het €4.
  • Voor groepssessies betaal je €2,50 per sessie.
  • Vanaf 1 februari 2024 betalen kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot en met 23 jaar geen persoonlijk aandeel (remgeld) meer bij de eerstelijnspsycholoog, zowel voor individuele als voor groepssessies.

Klik hier voor de contactgegevens van eerstelijnspsychologen.