Recyclagepark Grimbergen al meer dan een jaar onder de vleugels van Incovo

Sinds januari 2022 doet de gemeente Grimbergen een beroep op Incovo voor het beheer van het recyclagepark. Dit resulteert zich in een aantal opmerkelijke cijfers.

Het recyclagepark van Grimbergen kreeg vorig jaar 33.728 bezoekers van 7.579 gezinnen over de vloer. Maar liefst 46 % van de gezinnen uit Grimbergen komt minstens één keer per jaar langs op het park.

Ondertussen vinden de inwoners ook vlot de weg naar het recyclagepark van Koningslo. Maar liefst 1 op 10 bezoekers van dit recyclagepark is afkomstig uit Grimbergen.

Incovo hanteert een principe met afvalkrediet op de recyclageparken. Op 1 januari krijgt elk gezin een krediet van 25 euro voor recycleerbare afvalsoorten en 25 euro voor asbesthoudende materialen. Via dit systeem werd 69.000 kg afval gratis aangevoerd dat normaal gezien betalend is. 75 % van het recycleerbaar afval wordt via dit systeem van gratis krediet aangevoerd. Slechts 3.4 % van de inwoners heeft op het jaareinde het gratis krediet volledig opgebruikt.

Zowel de bezoekers als Incovo zijn heel tevreden over deze samenwerking. Zo kreeg het personeel ook al regelmatig opleidingen. 

Gepubliceerd op woensdag 17 mei 2023 om 9.48 u.