Romeinsesteenweg: asfalteringswerken in opdracht van stad Brussel en de gemeente Grimbergen in de Romeinsesteenweg tussen de Antwerpselaan en de Boechoutlaan, inclusief kruispunten. Werken starten vanaf en tussen 27/05/24 en 7/06/24

In opdracht van stad Brussel en de gemeente Grimbergen dienen er asfalteringswerken uitgevoerd te worden in de Romeinsesteenweg tussen de Antwerpselaan en de Boechoutlaan, inclusief kruispunten. 

Het betreft een grondige renovatie van deze onderdoorgang waarbij de drie lagen volledig zullen afgefreesd en vervangen worden door drie nieuwe lagen asfalt.
In de zijstraten wordt enkel de toplaag vervangen.

Alle wegmarkeringen worden ook vernieuwd en voorzien in thermoplast (langere levensduur).

Deze werken betreffen een structurele aanpak waardoor er de komende 20 jaar in principe geen werken meer (met uitzondering van wegmarkeringen) zullen moeten voorzien worden.

De Romeinsesteenweg tussen de Antwerpselaan en de Boechoutlaan, inclusief de kruispunten, wordt afgesloten voor alle verkeer. De overige delen van de Romeinsesteenweg, Antwerpselaan en Boechoutlaan zullen enkel toegankelijk blijven voor plaatselijk verkeer.

De werkzaamheden zullen in fasen worden uitgevoerd, te beginnen aan de zijde van de gemeente Grimbergen en vervolgens aan de zijde van de stad Brussel, zodat er ten allen tijde doorgang blijft voor het verkeer. Twee rijstroken zullen beschikbaar blijven voor het verkeer. Op plaatsen waar de rijbaan versmalt door materieel of machines, zal een verplichte rijrichting worden ingesteld om het verkeer langs de werkzone te leiden. Voetgangers zullen worden omgeleid via de bestaande oversteekplaatsen.

Tijdens de werkzaamheden aan de zijde van de stad Brussel zullen voertuigen die uit de Boechoutlaan en Antwerpselaan komen, verplicht worden om rechtsaf te slaan richting parking C.