Schatten van vlieg

Zoek mee met vlieg en win!

Deze zomer heeft Vlieg drie schatten verstopt in Grimbergen. Op elke locatie kan je een stempel verdienen door op schattenjacht te gaan. Breng je (bijna) volle spaarkaart binnen en maak kans op superleuke prijzen!

Hoe werkt het?

  • De spaaractie loopt van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2023
  • Verzamel minstens twee van de drie stempels op je spaarkaart
  • Breng je spaarkaart binnen op een van de drie locatie of de dienst toerisme van Grimbergen voor 9 september 2023. Zo maak je kans op een verkenningsvlucht boven de gemeente of andere geweldige prijzen.

Ga langs bij:

  1. MOT Guldendal
  2. Volkssterrenwacht MIRA
  3. Bib Grimbergen


In het spoor van Pol de mol in het MOT

We zitten met een mol. Hij luistert naar de naam Pol. Onder de museumsite heeft hij een huis gegraven. Het huis heeft verschillende kamers die door gangen met elkaar in verbinding staan. Pol de mol is een echte verzamelaar! In iedere kamer heeft hij wonderlijke voorwerpen uitgestald. Maar sommige van die spullen komen uit het museum… Wil jij uitzoeken welke?

Volg samen met Vlieg het spoor van Pol. Voer onderweg verschillende opdrachten* uit en kom zo te weten welke wonderlijke voorwerpen hij uit het museum heeft meegenomen naar zijn kamers. Kruip in de huid van een mol en laat vooral je tastorganen werken. Wie weet vind je zijn schatkamer wel!

*Een tipje van de sluier: Stappen klompen even gemakkelijk als schoenen? Voel jij welke borstelharen het stugst zijn? Draag je emmers beter in je handen of op je schouders?

Kom op MIRA zoeken naar de Schat van Vlieg die bij ons verstopt zit.  
 
In eenzelfde moeite speur je ook naar een hoofdingrediënt van het heelal en kan je onder andere ervaren wat een vallende ster meemaakt gedurende de helse tocht door de aardatmosfeer.  
 
Niet voor gevoelige handjes... 
 
Elke woensdag en zondag tussen 14 en 18 uur in de periode 1 juli – 31 augustus. 
 
Kinderen tot 10 jaar gratis, alle anderen 3 euro. 

Schatten van Vlieg in de Bib

De dieren in de bib zijn erg verdrietig, want hun vriendje Miel de Muis werd ontvoerd! Kan jij ons helpen om Miel zo snel mogelijk terug te vinden?  Verzamel de tips, vind Miel en verdien een beloning uit de schatkist van Vlieg…

Je kan de hele zomervakantie tijdens de openingsuren in de bib komen speuren naar de Schat van Vlieg. De zoektocht is gratis en inschrijven is niet nodig. Ontdek alles op: Schatten van Vlieg in bib Grimbergen - Gemeente Grimbergen