En de senioren van het jaar 2020 en 2021 zijn ...

Sociale duizendpoot Pieter Binst, thuiswachtvrijwilliger Jenny De Leeuw en 'prima koster' Mariette Verbruggen. Een korte voorstelling van deze krasse senioren!


Kras. Kwiek. Krachtig. Alvast drie eigenschappen die onze laureaten gemeen hebben. En laat ons daar gerust 'kordaat' aan toevoegen. Deze senioren staan, ondanks hun gezegende leeftijd, altijd paraat om een handje toe te steken. Zo tonen ze onze Grimbergse gemeenschap wat écht telt: verbondenheid over de generaties heen.

Na twee coronajaren was het hoog tijd om dit trio op gepaste wijze te bedanken voor hun inzet. Dat gebeurde vandaag, met een receptie op het gemeentehuis. Op de foto zie je Pieter en Jenny. Door een spijtig ongeluk moest Mariette verstek geven voor deze viering, maar haar bloemetjes krijgt ze sowieso!

Senior van het jaar 2020: Pieter Binst

Geboren in Grimbergen, altijd gewoond in de wijk Lint-Verbrande Brug met vrouw en kinderen. Pieter genoot een gevarieerd en verdienstelijk leven met KWB, volleybal en vele andere verenigingen. Intussen verblijft hij in GAW Ter Borre. Daar is hij in de eerste plaats krantenverdeler. Verder vult hij zijn dagen met Zweedse puzzels, kaartspelen en vertier met zijn vele vrienden.

Senior van het jaar 2020: Jenny De Leeuw

Geboren in Vilvoorde en sinds 1959 woonachtig in Strombeek-Bever. In de schoot van Samana, een vereniging van én voor mensen met een chronische ziekte of zorgnood, hun mantelzorgers en vrijwilligers, brengt zij geregeld een huisbezoekje aan een tiental zieken in haar woonplaats en in enkele woonzorgcentra. Daarnaast zorgt Jenny voor de bloemen en kaarsen in de kerk.

Senior van het jaar 2021: Mariette Verbruggen

Geboren in Londerzeel en sinds 1963 trotse inwoner van Strombeek-Bever. Mariette is zeer actief binnen de kerkgemeenschap. Voor de wekelijkse missen, maar ook voor begrafenissen, doopvieringen en huwelijksmissen staat zij paraat. Een prima koster dus!  

De verkiezing 'Senior van het jaar' is een organisatie van de Grimbergse seniorenraad i.s.m. het gemeentebestuur.

Gepubliceerd op vrijdag 22 apr. 2022 om 16.24 u.