Skatepark

Skaters kunnen in Grimbergen terecht in het skatepark achter het Pierebad, Ringlaan 25, 1853 Grimbergen (Strombeek-Bever). Het skatepark is geopend van 8 uur tot 22 uur en kan gebruikt worden om te skateboarden, te inline skaten, te steppen en te BMX'en zonder pegs. Kinderen jonger dan 10 jaar moeten vergezeld worden door een volwassene wanneer zij het skatepark betreden. 

In het skatepark gelden een aantal regels waar elke aanwezige zich aan moet houden. Zo zijn fietsen, andere dan van het type BMX of andere freestyle bikes, en gemotoriseerde voertuigen zoals o.a. bromfietsen, niet toegelaten.

EXTRA MAATREGELEN OMWILLE VAN CORONA

  • Er staan hekken rond het skatepark, er is slechts 1 ingang. Bij deze ingang worden alle maatregelen duidelijk zichtbaar opgehangen. 
  • Er mogen maximaal 20 skaters tegelijkertijd op het skatepark. Voor en na het skaten mag er niet “rondgehangen” worden aan het skatepark.
  • Er geldt een voorrangsregeling waarbij -12 jarigen prioritair gebruik mogen maken van het skatepark voor 14 uur en +12 jarigen vanaf 14 uur.
  • Op drukke momenten is er een toezichter aanwezig die de namen noteert van de skaters om op die manier het maximale aantal aanwezigen te controleren. De toezichter maakt zichzelf kenbaar door het dragen van een hesje "corona-steward".

Deze extra maatregelen worden toegepast tem. zondag 18 april 2021 en worden geëvalueerd in zitting van het college van burgemeester en schepenen van maandag 12 april 2021.