Sportlaureaten

Jaarlijks huldigt de Sportraad in samenwerking met het gemeentebestuur kampioenen van het afgelopen sportjaar. Dit zowel op regionaal, provinciaal als (inter)nationaal niveau. Personen die een uitzonderlijke prestatie of benoemingswaardige prestatie leverden komen eveneens in aanmerking. 

Ook de sportvrijwilliger van het jaar wordt in de bloemetjes gezet. 

Inschrijven

Kandidaten voor sportlaureaat 2022 - 2023

Indien je zelf kampioen bent of je kent iemand die hiervoor in aanmerking komt, vul dan zeker het formulier in. Alle voorgestelde kandidaten worden voorgelegd en bij goedkeuring ontvangt de kandidaat een uitnodiging.

Sportvrijwilliger van het jaar

Ken je iemand die zich onbaatzuchtig inzet in jouw/een sportclub, waar je 100% op kan rekenen en die een vaste waarde is binnen de club? Geef hem/haar dan zeker op als sportvrijwilliger van het jaar!

Deadline om kandidaten door te geven: 5 mei 2023

 

Criteria sportlaureaat

 • De individuele sporter dient inwoner van Grimbergen te zijn. De ploeg moet deel uitmaken van een Grimbergse sportclub. 
 • De individuele sporter of de ploeg voldeed in de afgelopen periode minstens aan één van de volgende voorwaarden:
  • werd kampioen in eigen reeks of competitie;
  • behaalde een podiumplaats bij een provinciaal kampioenschap / tornooi of een hoger kampioenschap (Vlaams, (inter)nationaal);
  • leverde een uitzonderlijke sportieve prestatie. De sportraad beslist of deze prestatie aanvaard wordt. 

Criteria sportvrijwilliger

Een sportvrijwilliger is iemand 

 • waarop de sportclub 100% kan rekenen
 • al minstens 2 jaar aangesloten is in de club
 • op vrijwillige basis of met beperkte verloning zich inzet voor de club

 

Huldiging

De sportlaureaten worden uitgenodigd voor een huldiging op het Grimbergs Sport Gala op 23 juni 2023 in den Douwe. Het gemeentebestuur huldigt dan alle sportieve prestaties van het sportseizoen 2022 - 2023. Ook familie en vrienden zijn zeer welkom om de huldiging bij te wonen. Tijdens de huldiging worden ook waardebonnen verloot onder de aanwezige sportlaureaten. 

Bijkomend wordt de sportvrijwilliger van het jaar bekend gemaakt.