Fase 2 Westvaartdijk: Aanleg fietssnelweg F23 - vanaf 08/01/2024 tot (vermoedelijk) 30/06/2024

De F23 biedt een snelle, rechte een aangename verbinding naar Brussel. Hoewel dit traject nog niet in zijn definitieve vorm is gerealiseerd, kan je met enkele aanpassingen wel de route gebruiken.

De wenslijn van deze Kanaalroute Noord is een onderdeel van de Kanaalroute en volgt het kanaal van Willebroek. Ze verbindt hierbij Kapelle-op-den-Bos met Grimbergen, Vilvoorde en Brussel.

Maandag 8 januari start de tweede fase in de aanleg van deze fietssnelweg. Tijdens deze fase gaan ze werken tussen de nummers 81 en 83 (Suez), dit voor het construeren van de tweede fase van de fietstunnel langsheen de Westvaartdijk. De Westvaartdijk wordt afgesloten voor alle verkeer tussen de nummers 81 en 83 (Suez). De overige weggedeelten van de Westvaartdijk zullen enkel toegankelijk blijven voor plaatselijk verkeer.

De Werkvennootschap bouwt er een open fietssleuf van om en bij de 400-450 meter met tunnels onder de toeritten van Suez & Valomac (Veolia). De fietssnelweg F23 krijgt op die manier een vlotte passage voorbij de laad- en loskades met een veilige onderdoorgang van het aan- en afrijdend vrachtverkeer.

Voor deze werken onderbreekt de Werkvennootschap de doorgang op de N260 Westvaartdijk voor alle weggebruikers. Het is niet mogelijk om de werfzone te passeren, zelfs niet te voet!

Verkeer volgt in beide richtingen een omleiding rondom het industrieterrein. Ook fietsers blijven de route rond de bedrijvenzone gebruiken.

De Westvaartdijk is wel toegankelijk voor plaatselijk verkeer om de er gelegen bedrijven te bereiken. Afhankelijk van waar je moet zijn, ten noorden of ten zuiden van de werfzone, rij je in en uit via dezelfde kant.

De werken aan de fietssleuf en tunnels vergen heel wat tijd en duren meer dan een jaar. Daarna kan het laatste deel (ruim 500m) van de fietssnelweg ten noorden van de fietssleuf worden aangelegd. We voorzien het einde van het volledige project in het najaar van 2024.

Voor meer info over dit project kan je op onderstaande webpagina terecht:

https://www.werkenaandering.be/nl/werken-aan/fietsinfrastructuur/fietssnelweg-f23

Je kan je daar ook inschrijven op de nieuwsbrief.