UPDATE: Werken fase 3 Lagesteenweg en Beiaardlaan ikv het project Lagesteenweg - Beiaardlaan - Bakkerstraat. Vanaf 3 augustus 2023 tot vermoedelijk voorjaar 2024

De werken van fase 3 en fase 3+ starten vanaf 3/08/23 en zullen (vermoedelijk) duren tot het voorjaar 2024.

Tijdens fase 3 zal het gescheiden rioleringsstelsel aangelegd worden en zal het wegdek volledig vernieuwd worden in de Lagesteenweg (zone tussen het Speelbroek en de Beiaardlaan) en de Bakkerstraat. Tijdens deze werken wordt de volledige werfzone afgesloten voor alle verkeer.

De overige weggedeelten van de Lagesteenweg zullen enkel toegankelijk blijven voor plaatselijk verkeer. De Beiaardlaan en de Albrecht Rodenbachlaan worden afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voor plaatselijk verkeer.

Tijdens fase 3+ blijven de verkeersmaatregelen van fase 3 van kracht. Bijkomend zal het kruispunt van de Lagesteenweg met de Speelbroek afgesloten worden. Er wordt nog bekeken wanneer deze fase van start zal gaan (vermoedelijk in oktober). Tijdens deze fase wordt het kruispunt tweemaal gedurende één week afgesloten. De werken zullen steeds in de week plaatsvinden en er zal steenslag voorzien worden zodat het kruispunt open is in het weekend voor de marktwagens op zondag. De heraanleg van het nieuwe wegdek zal naar het einde van de werken van fase 3 gebeuren.

Vanaf 03/08/23 wordt een nieuw ophaalpunt voor huisafval voorzien ter hoogte van het kruispunt met de Lagesteenweg en de Albrecht Rodenbachlaan. Dit ophaalpunt werd voorzien voor de bewoners gelegen in fase 3 en fase 3+. In de Beiaardlaan en het westelijke gedeelte van de Lagesteenweg is huisvuilophaling aan huis actueel al mogelijk. 

Voor de fietsers wordt er een omleiding voorzien doorheen het centrum. 

Parkeren kan in de omliggende straten buiten de werfzone. Daarnaast zijn er parkeermogelijkheden aan parking Ter Wilgen, parking Prinsenbos en aan het Fenikshof (blauwe zone 4u, tussen 9u en 18u).

Wegenwerken zijn zoals steeds afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarom kunnen werken steeds uitgesteld worden of vervroegd aangevat worden.   

Start werken beiaardlaan lagesteenweg-bakkerstraat230713.pdf32,4 Kb(pdf)