Werken in de straten in Strombeek-Bever voor aanleg fibernetwerk

In Strombeek-Bever wordt door de netwerkaanbieder een fibernetwerk aangelegd. Het is een open netwerk waarop ook andere netwerkaanbieders kunnen aansluiten. Eind september 2021 startte netwerkaanbieder Proximus met de aanleg. De werken verlopen in 3 fases. De eerste fase duurt tot mei 2022.
De gemeente geeft de netwerkbedrijven toegang voor de uitvoering van de werken op het openbaar domein en volgt deze werken mee op.

Uitvoering van de werken
De techniekers die de werken uitvoeren hebben een Proximus-badge en een brief die ze op eenvoudig verzoek kunnen voorleggen. Deze brief bevestigt dat ze voor Proximus werken en dit in samenspraak met de gemeente Grimbergen.
De technici van Proximus gaan in de straten na hoe dit netwerk het best wordt aangelegd. In een latere fase zal men ook de appartementsgebouwen bezoeken om samen met de syndicus of gebouwbeheerder te bekijken hoe fiber kan binnengebracht worden in het gebouw.  

Wat is een fibernetwerk
Een fibernetwerk biedt supersnel en stabiel internet. Het voordeel is dat er geen onderbrekingen of vertragingen meer zijn om te downloaden, uploaden, streamen en gamen, zelfs als iedereen tegelijkertijd online is. Een fibernetwerk biedt ook het scherpste beeld op uw tv, tablet of smartphone.

Info over het verloop van de werken
Info over de werken kan u vanaf 27 september 2021 opvolgen op de website van netwerkaanbieder die de werken uitvoert https://www.proximus.be/fiber 
Scroll naar onder tot 'Hoe krijg ik fiber?' - Check of Fiber beschikbaar is in uw stad? en dan kan u de lijst van steden raadplegen.

Met vragen over de werken die op verschillende locaties in Strombeek-Bever plaatsvinden, kan u contact nemen met de netwerkaanbieder die de werken uitvoert: