Thuisopvang voor zieke kinderen

Ouders die niet kunnen thuisblijven voor de opvang van hun ziek kind omdat ze buitenshuis werken, een sollicitatiegesprek hebben, een beroepsopleiding volgen ... kunnen rekenen op de Thuisopvang voor zieke kinderen van 3Wplus. Ook ouders die van thuis uit werken, zijn welkom. De opvang van het zieke kind vindt plaats in de woning van het kind. Hij kan aangevraagd worden voor baby’s, peuters en schoolgaande kinderen.

Rusten en spelen

De verzorging komt natuurlijk op de eerste plaats, maar daarnaast maken de begeleiders de dag zo aangenaam mogelijk door bijvoorbeeld spelletjes te spelen of te knutselen. Is je kind langere tijd ziek? Ook dan bekijkt de dienst Thuisopvang graag wat ze voor je kunnen betekenen.

Uitbreiding naar Grimbergen

Vanaf september 2023 kunnen ouders uit de gemeente Grimbergen een beroep doen op de begeleiders van 3Wplus voor de opvang van hun ziek kind in zijn/haar vertrouwde omgeving. Bij aanvang van de opvang dient er een doktersattest aanwezig te zijn waarop vermeld staat dat opvang door derden is toegestaan.

Praktisch

  • Voor wie? Kinderen tussen 0 en 12 jaar die wegens ziekte niet naar de opvang of school kunnen. Je kan in principe maximaal 5 opeenvolgende dagen thuisopvang krijgen. Maar ook voor kinderen die langer ziek zijn, worden graag de mogelijkheden bekeken.

  • Wanneer? Op werkdagen tussen 7 en 19 u. (maximaal 9 uur per dag). Tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen is de dienst gesloten.

  • Hoe aanvragen? Via de online agenda op 3wplus.be/thuisopvang-zieke-kinderen. Dat kan tot 18 u. vóór de volgende werkdag. Bij de start van de eerste opvangdag leg je het doktersattest voor.

Meer info vind je op de website van 3Wplus: https://3wplus.be/thuisopvang-zieke-kinderen