Tijdelijke schaarste GFT-zakken binnenkort opgelost

Wegens een wereldwijde schaarste van grondstoffen is er een tijdelijk tekort aan GFT-zakken. De gemeente tracht tegen eind oktober de voorraad weer aan te vullen.

Wegens een wereldwijde schaarste van grondstoffen kan de huidige leverancier van de 30- en 60 liter GFT-zakken de gemeente niet tijdig bevoorraden.

“Omdat de huidige fabrikant geen garantie kon geven dat de achterstallige bestellingen binnen een redelijke termijn zou worden aangeleverd, hebben wij beslist om een nieuwe bestelling te plaatsen bij een andere firma. De 30-liter GFT-zakken zijn vanaf 11 oktober al beschikbaar op het gemeentehuis en worden op 12 oktober verdeeld naar de verschillende verkooppunten. Uiterlijk eind oktober worden de 60-liter GFT-zakken bezorgd”, zegt Yves Verberck, schepen van afvalbeleid.

 “Na bevraging bij onze afvalintercommunale Intradura blijkt dat het niet mogelijk is om in de tussentijd groente- en fruitafval via het recyclagepark in te zamelen. De reden hiervoor is dat er vanuit het recyclagepark hiervoor geen aparte afvalstroom voorzien is. Indien u geen GFT-zakken meer heeft kan u het thuis zelf composteren of tijdelijk bij het restafval deponeren. Gras zonder groente-en fruitafval kan gratis en zonder afspraak worden aangeleverd op het recyclagepark. Voor takken en ander tuinafval kan men op afspraak steeds op het recyclagepark terecht. Wij vragen nog even begrip voor deze moeilijke situatie die hopelijk eind oktober volledig zal opgelost zijn”, besluit Yves Verberck.

Gepubliceerd op maandag 11 okt. 2021 om 11.57 u.