Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Preventietip gauwdiefstal feestdagen

De feestdagen worden minder fijn als er ook gauwdieven bij zijn.

De feestdagen staan voor de deur. We gaan op in de sfeer enkuieren op de kerstmarkt of doen al slenterend een solden inkoop. Gezellig knus rond een tafel met een glaasje glühwein letten we niet op de gauwdieven.
Gsm’sen portefeuilles verdwijnen uit onze achterzak of uit de handtas of rugzak die over de stoel hangt. De perfecte plaats voor gauwdieven. Beperk cash geld en laat uw persoonlijke papieren die niet verplicht zijn bij u thuis.
Gauwdieven gebruiken vaak afleidingen. Wees waakzaam bij botsingen of wanneer er een plotse opschudding ontstaat. Draag uw tas tussen arm en lichaam met de sluiting naar binnen gekeerd, zo is uw tas binnen arm- en oogbereik.
Word je toch bestolen? Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie!Uw hulp vermijdt dat de gauwdieven meer slachtoffers maken.
Om het leed te verzachten, hebben we een stappenplan uitgewerkt. Op de informatiekaartHelp, alles weg! staat beschreven wat je moet ondernemen om de belangrijkste documenten te blokkeren of opnieuw aan te vragen. De informatiekaart is te verkrijgen in uw gemeentehuis of politiekantoor.
Meer informatie: www.vlaamsbrabant.be/gauwdiefstal
dmv.preventie@vlaamsbrabant.be of 016/26 78 01