Maatregelen naar aanleiding van de beschadigde brug ter hoogte van Humbeek Sas - Verwachte heropening 31 oktober 2023

Op 29 juni raakte de hefbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde ter hoogte van Humbeek-Sas 
ernstig beschadigd na een aanvaring door een binnenschip. Na grondig onderzoek en de opstart 
van de herstelling van de schade laat De Vlaamse Waterweg nv weten dat de verwachte 
heropening van de brug voorzien is op 31 oktober 2023. Zie ook het persbericht (onderaan deze pagina) van De Vlaamse Waterweg.

Deze pagina wordt regelmatig aangepast met de nieuwste info. - UPDATE VAN 01/09 14.07 u.

Veerdienst van start op vrijdag 07 juli

Vanaf maandag 10 juli zal de veerdienst op weekdagen operationeel zijn van 5.30 u. tot 22.30 u. en dit telkens om het half uur.
Tussen 7 u. en 9 u. én tussen 15.30 u. en 17.30 u. wordt er continu heen en weer gevaren op voorwaarde dat er zich veergebruikers aanbieden.

Op zaterdag, zondag en feestdagen zal het veer van 8 u. tot 22.30 u. om het half uur uitvaren.

De op- en afstapplaatsen zijn daarbij voorzien ter hoogte van de Lourdesgrot op de linkeroever (kant Westvaartdijk) en op de andere oever langs de Oostvaartdijk richting Zemst. 

Uiteraard zijn deze diensturen onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden en kunnen ze worden gewijzigd in functie van vraag en aanbod of om de openbare veiligheid te verzekeren.

* Raadpleeg hier de berichtgeving van De Vlaamse Waterweg.

Verkeershinder

  • De komende maanden wordt een omleiding georganiseerd/voorzien voor het vrachtverkeer. Dat zal verlopen via Mechelen Zuid (E19), Brusselse Ring en A12.  De nodige signalisatie wordt voorzien.

  • Het gemotoriseerd verkeer zal nog een week moeten omrijden via Zemst-Laar en Hombeek of via Verbrande Brug. Normaal gezien zullen de werken aan de Oostvaartdijk in Oxdonk tegen 7 juli afgelopen zijn, zodat er opnieuw een normale verbinding mogelijk is tussen Humbeek en Kapelle-op-den-Bos.


Op donderdag 27 en vrijdag 28 juli werd onderstaande bewonersbrief bezorgd aan de inwoners van Humbeek. Hierin staat een overzicht van de maatregelen die van kracht zijn.