Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Gemeentehuis op 25 en 26 mei uitzonderlijk open voor attesten verkiezingen

Het gemeentehuis zal op zaterdag 25 mei (van 10 tot 12.30 uur) en op zondag 26 mei (van 8 tot 16 uur) uitzonderlijk open zijn naar aanleiding van de verkiezingen. Inwoners die nog niet over alle documenten beschikken om op 26 mei te gaan stemmen of die die dag niet kunnen gaan stemmen, kunnen op deze momenten terecht op het gemeentehuis. Ook tijdens de gewone openingsuren kan u deze documenten ophalen bij de dienst bevolking.
 
Grimbergen – Inwoners die geen oproepingsbrief ontvangen zouden hebben of hem kwijt zijn, kunnen op het gemeentehuis een duplicaat bekomen. Ook op de stemlocatie waar u dient te gaan stemmen, zijn duplicaten verkrijgbaar.
 
Burgers die op de dag van de verkiezingen niet kunnen gaan stemmen omdat ze in het buitenland verblijven, hebben hiervoor een attest van hun gemeentebestuur nodig. Inwoners van Grimbergen die een dergelijk attest nodig hebben, kunnen hiervoor uitzonderlijk ook op zaterdag 25 mei tussen 10 en 12.30 uur terecht op het gemeentehuis.
 
In België is elke stemgerechtigde burger verplicht om zich op 26 mei naar het stemhokje te begeven. Enkel in bepaalde gevallen kunt u een uitzondering vragen. Indien u een geldige reden heeft om niet naar het stemlokaal te gaan op 26 mei, dan dient u in de meeste gevallen een andere stemgerechtigde burger aan te duiden om in uw plaats te gaan stemmen. Dat gebeurt door middel van een volmacht.
 
Inwoners die op de dag van de verkiezingen in het buitenland verblijven hebben naast het volmachtformulier ook een attest van hun gemeentebestuur nodig (Attest A96a: Attest van tijdelijk verblijf in het buitenland). U vult dit in en brengt het mee naar de dienst bevolking en burgerlijke stand van het gemeentehuis waar het verder ingevuld wordt. De attesten moeten ten laatste op 25 mei in orde zijn.
 
Meer informatie kunt u HIER vinden.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, openbare werken en werken in eigen beheer