Voor tweede jaar op rij geen kerstmarkt

De kerstmarkt in Grimbergen centrum en Ter Borre gaat niet door.

Voor het tweede jaar op rij beslist het gemeentebestuur Grimbergen om de Kerstmarkt in centrum Grimbergen en Ter Borre niet te laten doorgaan. Een beslissing die ze neemt met spijt in het hart, maar die gezien de stijgende besmettingsgraad de enige juiste is.

De kerstmarkten in centrum Grimbergen en in Ter Borre (Strombeek-Bever) brengen ieder jaar duizenden bezoekers op de been. Ze staan garant voor heel wat sfeer en gezelligheid. De gemeente staat klaar om de kerstmarkten volgens de nieuwe regels te organiseren, maar heeft toch beslist om de kerstmarkten af te gelasten.

“Het is een zeer moeilijke beslissing die we met de pijn in het hart nemen. Tot op de dag van vandaag hebben de gemeentelijke diensten de organisatie van de kerstmarkt aangepast aan de geldende coronamaatregelen. De meest recente verplichting om het Covid Safe Ticket te combineren met een mondmasker (of zelftest) zal in de praktijk echter zeer moeilijk te handhaven zijn. Mensen komen nu eenmaal ook naar een kerstmarkt om te eten en te drinken en dat gaat niet met mondmasker”, legt William De Boeck (schepen van feesten) uit. “Daarnaast willen we als gemeentebestuur ook onze verantwoordelijkheid nemen. In tijden van een stijgende besmettingsgolf, is het onze taak om het goede voorbeeld te geven en geen grootschalige evenementen te organiseren”.

Het college trekt ook ineens de lijn door met betrekking tot andere evenementen die in december plaatsvinden. Zo zal de Sinterklaasoptocht van 5 december niet doorgaan. Ook de verkiezing van de Senior van het jaar wordt geannuleerd. Over de kerstmaaltijd voor alleenstaande senioren en de nieuwjaarsreceptie wordt later nog een beslissing genomen.

Voor alle vragen omtrent het coronavirus kan u terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Gepubliceerd op donderdag 18 nov. 2021 om 16.17 u.