Vraag nu een warmtescan aan

Heeft u plannen om uw woning energiezuinig te renoveren, maar weet u niet hoe hieraan te beginnen? Vraag dan nu een warmtescan aan.

Yves Verberck, schepen van Leefmilieu: “Als inwoner kan je op de thermografische luchtfoto van Fluvius zien hoeveel warmte er verloren gaat via het dak van je woning. De warmtefoto van je dak kun je vinden op de website https://dakinzicht.fluvius.be. Maar de warmte gaat niet alleen verloren via het dak. Een deel van de warmte verdwijnt via muren, ramen, deuren en de vloer. Met een warmtescan kan je de warmteverliezen in je hele woning in beeld laten brengen”.

Hoe gebeurt een warmtescan?

Met een warmtecamera maakt men een rondgang in je woning en meet men de temperatuur om zo warmteverliezen in kaart te brengen. Met de infraroodfoto’s krijg je nuttige informatie over de energetische kwaliteit van je woning. Zo weet je waar eventuele aanpassingen nodig zijn om warmteverliezen te beperken. Een vrijwilliger die een opleiding heeft gevolgd voor het hanteren van een warmtebeeldcamera, voert de warmtescan uit. Daarna krijg je een rapport met een overzicht van enkele mogelijke energiebesparende maatregelen.

Voor de uitvoering van de warmtescan, inclusief het bijhorende energierapport, wordt een retributie van 25 euro gevraagd. Je moet deze retributie pas te betalen als je één jaar na de datum van de warmtescan geen enkele maatregel uit het bijhorende energierapport hebt uitgevoerd.

Aanvragen

Vraag de warmtescan aan met het aanvraagformulier dat op het e-loket van de gemeentelijke website staat: www.grimbergen.be/warmtescans. Je kan ook het formulier aanvragen bij het gemeentebestuur tel. 02 260 12 11 of mail gemeentebestuur@grimbergen.be

Gepubliceerd op donderdag 7 okt. 2021 om 10.29 u.