Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Op vrijdag 9 oktober zullen de gemeentediensten uitzonderlijk gesloten zijn door ICT-aanpassingen. 

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Werken wijk Verbrande Brug

Wegenis- en rioleringswerken Verbrande Brug

Statusupdate van de werken in de omgeving van de Verbrande Brug:

De herinrichting van de zone Verbrande brug vond en heeft plaats in verschillende fasen:
In een 1e fase werd de Verbrande Brugsesteenweg vanaf de Humbeeksesteenweg tot aan de Kareelstraat aangepakt. Hier ligt nu een mooi nieuw fietspad en er is een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Het aanleggen van fietspaden is één van de speerpunten van het huidig bestuur en hier zal dus de komende jaren nog verder werk van gemaakt worden om heel Grimbergen te voorzien van veilige fietspaden. Samen met de heraanleg van de Verbrande Brugsesteenweg werd het kruispunt Kareelstraat en Humbeeksesteenweg vernieuwd. Hier werd er gebruik gemaakt van eilandjes in printbeton om de vaart uit het verkeer te halen zonder de functionaliteit van het kruispunt aan te tasten.

In de 2e fase heeft een ander deel van de Verbrande Brugsesteenweg, vanaf het kruispunt met de Industrieweg tot aan de Westvaardijk, samen met de Heienbeekstraat een make-over gekregen. We hebben hier nu een vernieuwde straat met veel groen en een gescheiden rioleringsstelsel. Op termijn zal het stuk Verbrande Brugsesteenweg tussen Kareelstraat en de Industrieweg ook voorzien worden van een veilig fietspad.
Sedert begin september zitten we in de 3e fase. We laten het kruispunt en de omgeving errond helemaal heraanleggen vanaf de Vaartstraat tot een stuk richting Industrieweg. Het wegdek wordt er vernieuwd, een parking aangelegd, de fietssnelweg zal er doorheen lopen en er komt een plein met bankjes en groen. De Westvaartdijk heeft reeds een nieuwe asfaltlaag gekregen in afwachting van de definitieve aanleg waarbij de fietssnelweg is geïntegreerd. Hier zal de veiligheid van de fietser gegarandeerd worden door op kritieke plaatsen te werken met fietstunnels en niveauverschillen tussen fiets- en rijweg.

De regio Verbrande Brug heeft de laatste jaren veel werken te verduren gekregen, maar het einde is in zicht. We zijn er dan ook van overtuigd dat al deze werken samen zullen leiden naar een aangenamere leefomgeving die vele jaren dienst zal doen.

Heraanleg van het kruispunt Verbrande Brug/Westvaartdijk vanaf 26 augustus


De heraanleg van het kruispunt Verbrande Brug met de Westvaartdijk omvat de aanleg van een nieuw kruispunt, een nieuw fietspad en de aanleg van een kerkplein. Deze werken starten op 26 augustus en zullen vermoedelijk tot eind dit jaar duren. Tijdens de werken wordt het verkeer vanaf het kruispunt van de Verbrande Brug tot aan het kruispunt met de Industrieweg geregeld met mobiele verkeerslichten. Er wordt één rijstrook beschikbaar gehouden. De nodige omleidingsroutes worden voorzien. Voor de voetgangers en fietsers wordt een veilige doorgang voorzien.