Woonbeurs

Je woont in Grimbergen en zoekt een betaalbare woning in onze gemeente? Hoeveel registratierechten moet ik betalen bij de aankoop van een woning? Welke stappen moet ik zetten om mijn woning energetisch te renoveren? Welke stappen moet ik zetten om een woning (sociaal) te huren? Wat zijn mijn rechten en plichten? Zit jij ook met deze vragen, kom dan zeker naar de Woonbeurs!

Woonwinkel Noord organiseert in samenwerking met Grimbergen, Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst een woonbeurs om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven om gesprekken te voeren met experten uit het veld: notaris, energiehuis, renovatiebegeleiders, woonconsulenten, bedrijven, huurdersbond ...  De bedoeling is dat jongeren een breed en correct beeld krijgen van de kosten die gemoeid gaan met de aankoop of huur van een woning. Verder kan je er ook terecht voor al je vragen over energie-efficiëntie, duurzame materialen, premies, (sociale) leningen ...

De woonbeurs zal opgebouwd zijn uit verschillende standen. Daarnaast zullen enkele sprekers op een vast tijdstip een toelichting geven. Het programma zal hier verschijnen.

  • Wanneer: woensdag 11 oktober 2023
  • Waar: Charleroyhoeve (Lierbaan 16, 1850 Grimbergen)
  • Openingsuren beurs: 17 u. tot 21 u.

Planning sprekers

Een omgevingsvergunning aanvragen (Ooder voorbehoud)17u20 - 17u50
Renoveren: waarom, wat, wie, hoe? (Energiehuis 3Wplus)18u00 - 18u30
Hoe verloopt de aankoop en zijn er andere verplichtingen? (notaris)18u40 - 19u10
Wat zijn mijn rechten en plichten op de huurmarkt als huurder? (Huurdersbond)19u20-  19u50
 
 

Meer info?

Woonloket – woonloket@grimbergen.be – 02 260 13 46