Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Woonloket

Aan het woonloket kan u terecht bij de woonconsulente voor volgende onderwerpen:


Gratis infobeurs levenslang en aanpasbaar wonen
Zo lang mogelijk thuis blijven wonen is de droom van velen. Toch is dit niet steeds mogelijk. Ouder worden maakt het soms moeilijker om in je eigen huis te blijven wonen. En toch kan dit soms met kleine aanpassingen opgelost worden. Vraagt u zich af welke aanpassingen u aan uw woning kan doen? Bent u op de hoogte van de premies die u hiervoor kan aanvragen? Weet u welke instanties advies geven omtrent levenslang wonen? Wilt u een antwoord op deze en nog veel meer vragen, dan is de infonamiddag levenslang en aanpasbaar wonen zeker iets voor u.

Het is een thema dat zowel interessant is voor jonge bouwers als voor ouderen. Door hier reeds vooraf over na te denken bij nieuwbouw of renovatie kan je al handig inspelen op (toekomstige) noden. We brengen deze dag verschillende organisaties en instanties samen om jullie zo uitgebreid mogelijk te informeren en gericht vragen te beantwoorden.

Deze infonamiddag gaat door in de raadzaal van het gemeentehuis in Grimbergen, op maandag 3 december 2018 van 14u tot 16u30.

Kan je niet aanwezig zijn, maar wens je toch meer informatie over de aanpassingspremies? Dan kan je steeds terecht bij de woonconsulente Wendy Thielemans op de tweede verdieping in het gemeentehuis of contact opnemen op het telefoonnummer 02/260 13 46 of via woonloket@grimbergen.be.

Gratis infobeurs ’Zorgeloos investeren in vastgoed‘
Ben je eigenaar van een huis, appartement of studio die je wenst te verhuren of ben je op zoek naar een veilige, zorgeloze en stabiele investering in vastgoed? Wil je graag zorgeloos verhuren met garantie van de huurgelden? Zie je het bos niet meer tussen de bomen van alle nieuwe regels die er opgelegd worden? Lopen de renovatiekosten te hoog op waardoor je woning langer leeg staat dan je lief is?

Toekomstgericht wordt er heel wat verwacht van jou als (potentiële) eigenaar-verhuurder. Zowel voor nieuwbouw als voor het renoveren van je woning zijn er heel wat premies en fiscale voordelen. Het Woonloket van je gemeente wil hier graag meer duidelijkheid in geven. Daarom heeft intergemeentelijke samenwerking 3Wplus een informatieavond georganiseerd voor iedereen die een woning of appartement verhuurt of overweegt om dat te gaan doen.

Op deze infoavond komen er verschillende instanties die je kunnen informeren, begeleiden en ondersteunen bij het verhuren van jouw woning. Deze infoavond gaat door in de raadzaal van het gemeentehuis in Grimbergen, op dinsdag 4 december 2018 van 19u tot 21u30.

Kan je niet aanwezig zijn, maar wens je toch meer informatie ? Dan kan je elke werkdag tussen 8u en 11u30 en op donderdag tussen 16u30 en 19u15 terecht bij de woonconsulente Wendy Thielemans of je kan contact opnemen op het telefoonnummer 02/260 13 46 of via woonloket@grimbergen.be.

  • We begeleiden je in het doolhof van premies: We informeren je over de verschillende premies en begeleiden je voor de aanvraag als je dit wenst. Samen gaan we op zoek naar de meest aangewezen premies voor je huis of huizen.
  • Informeren over groepsaankopen.
  • Advies en informatie over het aanpassen van een woning aan de veranderende noden van de bewoners.
  • Informatie in verband met sociale huurwoningen en sociaal wonen.
  • Advies geven in verband met huren, verhuren en huurgeschillen.
  • Leegstand (Gemeentelijk reglement leegstand en heffing), verwaarlozing, ongeschikt of onbewoonbaar verklaren van een woning.
  • Informatie over de energielening voor energiebesparende maatregelen.
  • De correcte huurprijs berekenen via huurschatter.be
  • De vergelijking tussen alle energieleveranciers te laten uitvoeren: V-test.
  • Woonplan.


  Openingsuren:
  maandag tot vrijdag: 8.00 – 11.30 uur
  donderdag avond: 16.30 – 19.15 uur

  We raden u aan om even te bellen voor u langskomt indien u zeker wil zijn dat de woonconsulent u persoonlijk kan te woord staan

  Opgelet! Het woonloket zal gesloten zijn op:
  - 30 november
  - 28 december
  - 31 december

  Contact:
  Woonconsulente
  Wendy Thielemans

  Prinsenstraat 3
  1850 Grimbergen
  2de verdieping

  02/260.13.46
  woonloket@grimbergen.be