Workshops

Aankondigingen workshoppenreeks april

Keukenafval, iedereen heeft het en gooit het nog vaak in de restafvalzak. In een gemiddelde restafvalzak zit zo’n 40% keukenafval. Dit terwijl er heel wat andere opties zijn dan deze in de duurste zak te stoppen dat naar de verbrandingsoven gaat. Schillen, koffiegruis en ander niet gekookt organisch afval kan je zelf composteren in je tuin. Kippen zijn dol op gekookte etensresten en geven je er eitjes voor in de plaats. Maar boven aan de lijst staat etensresten vermijden! Met restjes kan je nog heerlijke originele gerechten maken en bespaar je ook nog eens op de voedingsbudget.

Met deze workshops en infosessie kan je meteen aan de slag. Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt.

Workshops ‘Koken met restjes’

Weet je niet zo goed wat je aan moet vangen met keukenrestjes, vind je het zonde om die restjes zomaar weg te gooien en heb je koken nog niet zo goed in de vingers? Deze sessie geeft je eenvoudige en relevante tips en tricks om keuken- en (moes)tuinresten te bewaren en te verwerken in nieuwe gerechten. Je hoeft geen keukenprinses, geen beroepskok of geen ervaren restjesridder te zijn om de tips en tricks te kunnen toepassen op de overschotjes uit je koelkast! De lesgever gaat met de toehoorders in interactie om de achterliggende theorie te benadrukken en dan ga je samen aan de slag met de meegebrachte keukenrestjes om ze creatief om te vormen tot iets nieuws en lekkers. We beperken ons tot maximum 12 deelnemers. Proeven hoort er uiteraard ook bij!

 • Donderdag 20/04/2023 - 19.30 u.
  Waar? CC Strombeek, Gemeenteplein1, 1853 Grimbergen

 • Woensdag 26/04/2023 - 19.30 u.
  Waar? Solleveld, Solleveld 11, 1700 Sint-Mertens-Bodegem (Dilbeek)


Hoe inschrijven?

De inschrijving is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier op de website van Intradura: https://intradura.be/nl/overzicht-workshops-en-infoavonden .Deze les wordt georganiseerd in samenwerking met Intradura , gemeente Grimbergen en Dilbeek en Vlaco. 

Workshops ‘Thuiscomposteren’

Begint het bij jou ook te kriebelen om in de tuin aan de slag te gaan bij de eerste zonnestralen? Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt produceren door uw groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar je bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houd je de duurzame kringloop in stand.
Weet je niet hoe je eraan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je best gebruikt? Mis dan zeker deze workshops thuiscomposteren niet. 

 • Zaterdag 22/04/2023 - 10 u.
  Waar? Reinaertwijk, Cantecleerstraat, 1702 Dilbeek

 • Zaterdag 22/04/2023 - 14 u.
  Waar? Tuinbouwschool Merchtem, Molenbaan 54, 1785 Merchtem

 • Maandag 24/04/2023 - 19.30 u.
  Online Webinar ‘thuiscomposteren in een notendop’

 • Zaterdag 29/04/2023 - 10 u.
  Waar? Site Intradura, Dorent 5, 1620 Drogenbos


Hoe inschrijven?

De inschrijving is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt. Inschrijven is verplicht en kan via het inschrijvingsformulier op de website van Intradura: https://intradura.be/nl/overzicht-workshops-en-infoavonden . Deze les wordt georganiseerd in samenwerking met Intradura , gemeente Merchtem en Dilbeek, de Provincie Vlaams-Brabant 'Leven de tuin' en Vlaco. 


Sessies in samenwerking met jouw gemeente/stad, Intradura en de Tuinkracht (Leve de tuin Provincie Vlaams Brabant)