Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

27 mei - dag van het park

Deze parel van Grimbergen bestaat intussen 17 jaar, tijd dus om nog eens het Lintbos en zijn omgeving te bewandelen.
 
Hoewel het Lintbos een nog jong bos is, zijn er al heel wat bewoners. Het meest opvallend is de aanwezigheid van reeën. Maar ook veel vogelsoorten en dagroofvogels hebben het hier naar hun zin.
 
Het Lintbos is een rijk gemengd bos met verschillende inheemse boomsoorten en struiken. Er is een geleidelijke overgang van bos naar landbouw met een brede bosrand. Om een beter zicht te hebben op de wijde omgeving verlaten we even het bos en gaan langs de bosrand om te genieten van het mooie Grimbergse landschap.
 
Een bezoekje aan de kalibreerschijf uit 1941 mag zeker niet ontbreken. Hier werden de kompassen van de Duitse vliegtuigen bijgesteld en de constructie is goed bewaard gebleven.
 
Ter afsluiting van deze twee uur durende wandeling wordt er door de gemeente een drankje aangeboden. Alle deelnemers ontvangen ook de nieuwe Lintbosfolder.
 
Start van de rondleidingen: 14 uur, 14.30 uur en 15 uur.
Afspraakplaats: parking aan de Diegemput (hoofdingang), via café 'In de Veldkant'.
Deelname is gratis.
Niet toegankelijk voor kinderwagens.
Info: Dienst leefmilieu 02 260 13 31 of Natuurpunt 02 269 19 00
 
Honden aan de leiband!
Tot slot willen wij u nog meedelen dat uw hond welkom is in het Lintbos, zolang die kort aangelijnd is. Dit is de enige manier om andere wandelaars niet af te schrikken of erger.
 
Geleide wandelingen
Groepen of verenigingen die een gegidste Lintboswandeling willen reserveren kunnen contact opnemen met de dienst Leefmilieu op christian.loncke@grimbergen.be of 02 260 13 31.
 
Een organisatie van de gemeente i.s.m. Natuurpunt