Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

28 mei - Infoavond vliegtuiglawaai

Sinds vele jaren beroert het vliegverkeer van de luchthaven Brussel-Nationaal de gemoederen in onze gemeente. Sinds het begin van de vliegtuigconcentratie streeft onze gemeente een billijke en eerlijke spreiding na, waarbij juridische procedures niet geschuwd worden.
 
Zo werd samen met enkele andere Noordrandgemeenten een milieustakingsvordering ingesteld tegen de huidige vliegroutes en diende onze gemeente samen de provincie Vlaams-Brabant en 11 steden en gemeenten een aansprakelijkheidsvordering in tegen de Belgische staat.
 
Met deze vordering wordt de bevoegde minister François Bellot gedagvaard en verantwoordelijk gesteld voor het uitblijven van een federale vliegwet voor een evenwichtige verdeling van de vliegbewegingen boven de gemeenten van het Vlaamse én het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van álle omwonenden.
 
Op maandag 28 mei is er een informatieavond voor het grote publiek in zaal Fenikshof.
 
U komt hier meer te weten over de recent ingediende aansprakelijkheidsvordering en ook de ombudsman voor de Federale regering belooft ons een objectieve kijk op dit erg belangrijke dossier. Er zal gelegenheid zijn tot vraagstelling.
 
Maandag 28 mei om 20 uur
Zaal Fenikshof, Abdijstraat 20 te Grimbergen