Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Bedeling mondmasker: voor iedere Grimbergenaar ouder dan 12 jaar 

Alle inwoners van Grimbergen ouder dan 12 jaar krijgen één mondmasker en twee filters in de bus. Om kwaliteitsvolle mondmaskers te kunnen voorzien koos onze gemeente om de maskers aan te kopen via de groepsaankoop van de intercommunale Haviland. De filters werden geleverd  door de  federale overheid, waarbij de gemeente zorgt voor de bedeling.
Herbruikbare mondmaskers
De maskers zijn wit van kleur en hebben lintjes om te bevestigen. Deze bedekken kin, mond en neus en bestaan uit 2 lagen dichtgeweven stof van 100% katoen. De maskers laten het gebruik van extra filters toe.
Haviland plant een eerste levering van 8.000 stuks in de loop van deze week. Een tweede levering van 15.000 stuks is voorzien in de week van 18 mei en derde en laatste levering van 17.000 stuks verwachten we in de week van 25 mei 2020.
De gemeente kon intussen al 18.000 filters ophalen in het PIVO. De resterende filters mogen we op de volgende data ophalen: 15 mei: 22.400,  22 mei: 22.300 en op 29 mei: 13.800.
 
Bedeling
De bedeling van het maskers gebeurt door vrijwilligers die aangestuurd worden door een team medewerkers van de gemeente en OCMW.  Zodra de eerste pakketten bestaande uit 8.000 maskers en 16.000 filters gemaakt zijn, zullen deze per deelgemeente of wijk bedeeld worden. Bij de mondmaskers wordt ook een praktische handleiding meegegeven.

Klik HIER voor meer informatie over de bedeling.