Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Beleef de Vlaamse en de Nationale feestdag
op de “corona-manier”

Geen traditionele festiviteiten dit jaar op 11 en 21 juli. Maar niet getreurd! Grimbergen zet dit jaar het feest van de Vlaamse Gemeenschap en de Nationale feestdag op een alternatieve en een ludieke manier “in de kijker”.
 
Grimbergen- Niet alleen in Grimbergen, maar in heel Vlaanderen en België zijn er dit jaar geen traditionele festiviteiten op 11 en 21 juli. Ook de nieuwe geplande initiatieven in onze gemeente kunnen jammer genoeg niet plaatsvinden. Het volksfeest tijdens het 11 juli-weekend in het Guldendal in samenwerking met Smaakfestival werd helaas geannuleerd. Ook de uitstap naar “Bal National” in Brussel op de vooravond van 21 juli valt weg.
 
Grimbergen zorgt voor een leuk alternatief
“Grimbergen laat deze feestdagen zeker niet zomaar ongemerkt voorbijgaan”, benadrukt burgemeester Chris Selleslagh.
“Op beide dagen kan je  genieten van een streepje muziek. Geniet van de vrolijke klanken van onze beiaardier Twan Bearda gezellig onder de toren, in de luisterhoek, bij één van de horecazaken of tijdens een wandeling of fietstocht. De beiaardier speelt bovendien jullie verzoeknummers tussen 16u30 en 17u30.”
Wil je een verzoeknummer doorgeven? Dan kan je dit doen met een
reactie op de facebookpagina van “Beiaardvrienden Grimbergen”.
De keuze-speellijst wordt de dag voordien bekendgemaakt via de Facebookpagina‘s van de beiaardvrienden en de gemeente.”
 
“Op 11 en 21 juli lanceren we ook een leuke, spannende en toepasselijke zoektocht voor het ganse gezin waarmee we jullie uit jullie kot willen halen. Als je de instructies goed volgt, valt er iets te winnen!  Ik kan al verklappen dat er zowel voor de feestdag van 11 juli als voor de feestdag van 21 juli drie waardebonnen van € 100 te winnen zijn die je kan gebruiken bij de lokale handelaars”, vertelt schepen van organisatie en feesten William De Boeck.
 
Hou Facebook in de gaten
Nieuwsgierig naar de zoektocht en de beiaardklanken? Hou dan de komende dagen zeker de Facebookpagina‘s van “gemeente Grimbergen” en “beiaardvrienden Grimbergen” in de gaten.
 
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, wegen en water, gebouwen, groen
 
William De Boeck
william.deboeck@grimbergen.be – 0475 67 01 52
Schepen van financiën, personeel, organisatie en feesten