Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Cultuurcentrum Strombeek trapt cultuurseizoen af met parcours-voorstelling

Het openingsweekend van Cultuurcentrum Strombeek staat voor de deur. Op zaterdag 14 september en zondag 15 september nemen de urban acrobaten van BE FLAT bezoekers mee door de straten van Strombeek-Bever voor het straatspektakel ‘Follow Me’.
 
Straten als danstapijt
Cultuurcentrum Strombeek wil de hele buurt bij de voorstelling ‘Follow Me’ betrekken. “De artiesten gaan in de publieke ruimte op zoek naar wat ze nodig hebben voor hun trucs”, vertelt directeur Wim Meert. “Wij nodigen iedereen uit om het duo te volgen en zo Strombeek op een unieke wijze te ontdekken.” De buurt wordt omgetoverd tot een podium met de gevels als decor, de straten als danstapijt en het verkeer als soundscape.
 
Veranderende openbare ruimte
De parcours-voorstelling van BE FLAT geldt als opening van het cultureel seizoen, maar stelt ook de openbare ruimte in vraag. “Steden en gemeenten zijn voortdurend in verandering. De vraag hoe we deze gemeenschappelijke ruimte gebruiken is dan ook meer dan ooit relevant”, stelt schepen voor cultuur Philip Roosen. “Het is enorm fijn dat het Cultuurcentrum hier aandacht aan besteedt in de programmatie.”
 
Praktisch
De voorstelling ‘Follow Me’ van BE FLAT vindt plaats op zaterdag 14 september én op zondag 15 september, om 15 uur en 19 uur
Tickets zijn te verkrijgen aan het onthaal van Cultuurcentrum Strombeek of via de website:
https://www.ccstrombeek.be/followme.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, openbare werken en werken in eigen beheer
 
Philip Roosen
philip.roosen@grimbergen.be – 0495 52 42 21
Eerste schepen en schepen voor cultuur, mobiliteit en dierenwelzijn