Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Een verrassend weekend voor de bewoners van wzc Ter Biest

Grimbergen - Hoe beleefde Ter Biest het weekend met de coronacrisis?  Voor de bewoners van wzc Ter Biest die reeds een week geen bezoekers meer kunnen ontvangen, was het een heel speciaal weekend met mooie kindertekeningen, prachtige bloemen en een aangrijpend telefoontje van jawel koningin Mathilde.

De mooie kindertekeningen die Ter Biest de afgelopen week ontving brachten een warme toets. Het zorgt voor een extra huiselijke gevoel nu het bezoek een tijdje niet mogelijk is.
Dit weekend werden de bewoners ook volop in de bloemetjes gezet. Aveve Wemmel  bracht wel 6 paletten schitterende bloemen (heel veel hoor) . Dit fleurt heel ons woonzorgcentrum op. Zo mooi!

Dit weten de bewoners bijzonder te appreciëren. In de eetzaal maar eveneens op hun kamer kunnen ze genieten van de kleurrijke bloemen.

En er is meer. “Zaterdag ontvingen we een verrassend telefoontje. Jawel koningin Mathilde belde naar wzc Ter Biest om de bewoners en het personeel een hart onder de riem te steken. Het was een speciale en hartverwarmende ondersteuning.  De bewoners konden het telefoongesprek mee volgen, want voor dit fijne moment had ik de micro aangezet”, vertelt directrice Leen Van den Troost. Maar daar bleef het niet bij. Want 10 bewoners kregen eveneens een persoonlijk telefoontje van de koningin en haar zoon prins Gabriël.

"Wzc Ter Biest is ontzettend dankbaar met deze mooie ondersteunende gebaren in deze moeilijke coronatijd waarbij onze bewoners het bezoek van hun geliefde familieleden moeten missen", vertelde schepen van welzijn Anne Laure Mouligneaux.

 

Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, openbare werken en werken in eigen beheer
 

Anne Laure Mouligneaux
anne-laure.mouligneaux@grimbergen.be – 0497 47 16 08
Schepen voor welzijn, digitalisering en communicatie
Voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst