Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Eerste editie microfestival puBLIK

22 tot 25 janauri 2020

Vorig jaar in Cultuurcentrum Westrand, dit jaar in Cultuurcentrum Strombeek Grimbergen. puBLIK dat zijn voorstellingen die zich anders verhouden tot het publiek dan gewone voorstellingen. Voorstellingen die je doen kijken vanuit een ander perspectief, waardoor de beleving anders wordt.
 
Stelling - Comp. Marius
Zet je werfhelm met ingebouwde hoofdtelefoon op en klim omhoog in deze echte stelling. Onderweg luister je naar ‘Een man verliet een keer zijn huis’, een grappig en absurd verhaal op basis van teksten van de Russische dissidente schrijver Daniil Charms. Ook hij bekijkt de wereld vanuit een ander perspectief. Atypisch en tegendraads. Bovenaan wacht je een mooi uitzicht en een bankje om rustig verder te luisteren.

Cinema Malfait - Circus Ronaldo
Een origineel project op de grens tussen circus, film en performance. Danny Ronaldo speelt de hoofdrol in de film ‘Wees blij dat het regent’. In dit poëtisch verhaal komt hij terecht in de circusfamilie Malfait en wordt er verliefd op de dochter van de circusdirecteur. De film is te zien in een mobiele, nostalgische cinemabarak in onvervalste Ronaldo-stijl: Cinema Malfait. Die cinemabarak wordt gerund door César Malfait (Karel Cremers), de louche circusdirecteur uit de film. Hij wacht het publiek op en zal hen op meerdere verkeerde benen zetten, nog voor de film begint. Realiteit en fictie vermengen zich.

Murmur (4+) - Grensgeval / Aifoon
Murmur is circus-geluidstheater dat alle zintuigen prikkelt. Met ruisende rugzakken, een landschap van speakers en een acrobatische componist. Camiel zwiept, smijt en slingert met speakers waaruit natuurgeluiden klinken. Hij plakt speakers op zijn lijf en gaat de lucht in. Is hij een helikopter? Een zwerm spreeuwen?Een cocon? Plots beginnen ook de rugzakken van het publiek te zoemen.

Delivery Theatre - Toneelhuis / Mokhallad Rasem
Afhaaltheater, het is eens wat anders dan sushi of pizza! Mokhallad Rasem putte inspiratie uit de actuele afhaalcultuur en trekt op bestelling met zijn brommer de buurt in. Met zijn uitklapbare theatertje komt hij verhalen vertellen in je huiskamer. Bestel een performance van Delivery Theatre en Rasem komt op het afgesproken tijdstip aangereden. In zijn rugzak een menukaart en een uitklapbare maquette van een Iraaks.