Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Grimbergen Helpt is gestart

Gemeentebestuur ondersteunt de solidariteit van Grimbergenaren 
en lanceert “Grimbergen Helpt”
 


Grimbergen - De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook in Grimbergen een grote impact. Vooral de kwetsbare groepen, zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid en die nu afgesloten zijn van de buitenwereld, kunnen vaak hulp gebruiken. Ook willen heel veel mensen bijdragen als vrijwilliger. Om de solidariteit mee te ondersteunen richt Grimbergen samen met Give A Day het platform 'Grimbergen Helpt' op.

 "Grimbergen Helpt" van start
Een boodschap doen, een telefoontje met een oudere persoon die moeilijk nog buiten kan komen, naar de post of de apotheek gaan of de hond uitlaten… Samen met Give A Day startte onze gemeente het platform ‘Grimbergen Helpt’, vertelt burgemeester Chris Selleslagh. “Door dit platform kunnen we vrijwilligers die zich willen inzetten in contact brengen met de noden die er zijn”.  Het platform zet in op twee manieren: personen kunnen er zich als vrijwilliger aanbieden maar ook mensen met vragen kunnen hier discreet hulp vragen.
 
Hoe kan u helpen?
Wil u meewerken als vrijwilliger?
Dan kan u uw hulp aanbieden op de website
https://www.impactdays.be/grimbergenhelpt/
Of wenst u hulp? Aarzel niet, ook u kan uw vraag hier discreet stellen.

Bellen kan ook? Op nummer 0491 71 72 00 kan u uw aanbod of vraag stellen (van maandag tot donderdag van 9-12 uur en 14-15.30 uur, op vrijdag van 9-12 uur).
Medewerkers van het bestuur matchen dan vraag en aanbod. Op die manier kunnen we voor elkaar in deze moeilijke tijd het verschil maken.
Vrijwilligers krijgen ook info om de hulp veilig te laten verlopen. Bij het
Vlaams Steunpunt voor vrijwilligers kan iedereen nu, zolang de crisis duurt, een gratis verzekering afsluiten. Tot nu toe kon dat enkel voor verenigingen.

Een kaartje in uw brievenbus?
“Onze gemeente zal in alle Grimbergse brievenbussen de komende dagen een kaartje posten. Hierop vindt u info over hoe u zich kan inzetten als vrijwilliger of hoe u hulp kunt aanvragen. Onze aandacht gaat ook naar helpen in uw directe buurt. Bent u vertrouwd met kwetsbare personen in uw buurt? Dan kunt u hen laten weten dat ze op uw hulp kunnen rekenen”,  vertelt schepen voor welzijn Anne Laure Mouligneaux. 
“In deze uitzonderlijke omstandigheden waarmee we allemaal moeten omgaan, zie ik veel warme initiatieven ontstaan. Het is ongelooflijk hoe snel de solidariteit op gang komt en ik apprecieer vooral de enorme inzet van iedereen”, benadrukt schepen Mouligneaux. “We zijn bijzonder dankbaar te kunnen samenwerken met Give a day, die ons gratis dit platform ‘Grimbergen Helpt’ ter beschikking stelt.”
 
Meer info over de maatregelen in Grimbergen
Volg de info op de website www.grimbergen.be > coronavirus en op facebook.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, openbare werken en werken in eigen beheer

 
Anne Laure Mouligneaux
anne-laure.mouligneaux.be – 0497 47 16 08
Schepen voor welzijn, digitalisering en communicatie