De gemeentelijke diensten zijn gesloten op 
 
woensdag 1 mei (Dag van de Arbeid)


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bezoek ook de gemeentelijke facebookpagina.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.

De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Hulde aan Noors monument vliegveld Grimbergen
Vrijdag 9 november om 11 uur

Op vrijdag 9 november om 11 uur vindt op het vliegveld van Grimbergen een hulde plaats aan het Noorse monument. Er zullen opnieuw een delegatie uit Noorwegen en verschillende Noorse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn, waaronder de Noorse ambassadeur in België en de Noorse ambassadeur bij de NAVO.
 
In 2016 hebben nazaten van Noorse oorlogspiloten op het Grimbergse vliegveld een monument ingehuldigd ter ere van de 132 ‘Noorse’ Wing RAF. Deze eenheid verbleef in Grimbergen van 6 oktober tot 22 december 1944. De twee Noorse smaldelen van de Wing waren uitgerust met Spitfires. Grimbergen was een goede basis voor de piloten, ze bleven er langer dan op andere oorlogsvliegvelden. Officieren logeerden in het kasteel de Vorst in d’Overschielaan, het grondpersoneel verbleef in tenten of huizen.
 
Grimbergen en de 132 Wing waren voor de Noren zeer belangrijk, getuige daarvan is het bezoek dat de Noorse Chief of Defence, kroonprins Olav, op 16 en 17 oktober 1944 bracht aan de Wing. Samen met zijn piloten verbleef hij in het kasteel de Vorst. Het bezoek kreeg toen extra aandacht in de oorlogspers. Olav V was koning van Noorwegen van 1957 tot 1991.
 
Het verhaal van de Noorse piloten is een stuk gedeelde geschiedenis van Noorwegen en België. De gesneuvelde militairen worden jaarlijks herdacht. Burgemeester Marleen Mertens zal de Noorse gasten verwelkomen.
 
Adres plechtigheid: Recreatief Vliegveld Grimbergen, Humbeeksesteenweg 313, 1850 Grimbergen
 
De plechtigheid wordt mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van de Noorse defensie, de gemeente Grimbergen, het Recreatief Vliegveld Grimbergen (www.rvg.be) en Hangar Flying vzw (www.hangarflying.be).
 
Meer informatie: Hangar Flying: frans@hangarflying.be 0476 48 53 68