Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Kruispunt Grimbergsesteenweg in Strombeek-Bever tijdelijk terug open vanaf maandag

Vanaf maandag wordt het kruispunt van de Grimbergsesteenweg met de Sint-Amandsstraat in Strombeek-Bever tijdelijk terug open gesteld. De aannemer die er wou starten met de aanleg van nieuwe rioleringen kan momenteel niet verder werken omdat er technische problemen opgedoken zijn. Bijgevolg wordt de Grimbergsesteenweg vanaf maandag terug open gesteld. De aannemer verwacht dat hij over een viertal weken de werken zal kunnen hervatten.
 
Eind augustus is een nieuwe fase van de werken in het centrum van Strombeek-Bever gestart. Hiervoor werd het kruispunt van de Grimbergsesteenweg met de Sint-Amandsstraat afgesloten voor het verkeer.
 
Tijdens de graafwerken zijn er onvoorziene problemen opgedoken. Hierdoor kan de aannemer zijn werk momenteel niet verder zetten. Bijgevolg werd besloten om het kruispunt voorlopig tijdelijk terug open te stellen vanaf komende maandag. De aannemer schat dat hij over een maand de werken zal kunnen hervatten.
 
Sinds maart zijn er grote infrastructuurwerken aan de gang in het centrum van Strombeek-Bever. De afgelopen maanden werd in de Kloosterstraat een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd en op het Sint-Amandsplein een bufferbekken. Het bufferbekken is ondertussen volledig gebetonneerd en de aannemer is enkele weken geleden gestart met de aanleg van nieuwe riolering rondom het Sint-Amandsplein.
 
Tijdens de huidige fase wordt ook nog doorgewerkt voor de school en op het volledige Sint-Amandsplein. In de Kloosterstraat is de aannemer gestart met de afwerking.
 
Inwoners die op zoek zijn naar meer gedetailleerde informatie over de werken, kunnen terecht op de gemeentelijke website.