Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Kyotomobiel in nieuwe wijken in Grimbergen

Startmoment op dinsdag 13 februari in cultuurcentrum Strombeek

De Kyotomobiel van 3Wplus doet vanaf volgende week nieuwe wijken in Grimbergen aan. In de periode van 12 tot 23 februari staat de Kyotomobiel aan het cultuurcentrum in Strombeek-Bever. Van 26 februari tot 9 maart is hij te bezoeken in de Haneveldlaan (in het straatgedeelte evenwijdig met de Sint-Annalaan). De laatste standplaats is de Sint-Rumolduskerk in de periode van 12 tot 23 maart.
 
 De Kyotomobiel is vrij toegankelijk op woensdag en vrijdag van 12 tot 15.30 uur en op donderdag van 15.30 tot 19 uur. Het is in de Kyotomobiel mogelijk om gratis informatie te bekomen over isoleren en energiebesparing, en een volledige energieaudit van de woning aan te vragen voor slechts 40 euro.
 
Om de aanwezigheid in de nieuwe wijken in de verf te zetten, is er op dinsdag 13 februari om 17.30 uur een startmoment voorzien in het cultuurcentrum in Strombeek-Bever. Onder meer schepen Eddie Boelens zal het woord nemen, en de energiedeskundige van de Kyotomobiel is beschikbaar voor het beantwoorden van alle energiegerelateerde vragen van de aanwezigen. Verder zorgt de gemeente voor een gratis drankje en hapje.
 
De aanwezigheid van de Kyotomobiel in Grimbergen past perfect in de klimaatdoelstellingen van de gemeente. De gemeente probeert er immers samen met de provincie Vlaams-Brabant alles aan te doen om de CO2-uitstoot omlaag te halen. De inwoners kunnen daarin een belangrijke rol spelen, door hun woning bijkomend te isoleren of te kiezen voor alternatieve energie zoals zonnepanelen of warmtepompen.